/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
coullis ????
Fra : netper
Vist : 1357 gange
200 point
Dato : 07-09-02 09:44

Ja så er jeg her igen igen

Denne gang er jeg stødt på ordet coullis, og jeg har ikke kunnet finde ud af hvad det egentlig betyder.

Ordet dukker op i forbindelse med desserter og bær somom det er et bærprodukt som tilbehør til dessert.

Nogen der ved mere ???

Mvh
Per

 
 
Accepteret svar
Fra : food_life

Modtaget 210 point
Dato : 07-09-02 09:59

(fr. af couler, 'at rinde') tynd pure eller sigtet sauce, fremstillet af grøntsager(tomat) eller frugt (hindbær, abricos) - anvendes som garniture, som sauce eller bestanddele deraf.

Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 07-09-02 08:44

Hej Per

Coullis er et fagudtryg i kokke verden og kan være en sauce el som her en
bær coullis, alså bær blendet med sukker og måske lidt hedvin for smagens
skyld til en "sauce" til at komme i bunden af tall. Man kan også typisk have
det som gulerods purre til en kødret el. pesto til en forret.

Michael


"netper" <netper.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:n%he9.60153$ww6.4176483@news010.worldonline.dk...
> Ja så er jeg her igen igen
>
> Denne gang er jeg stødt på ordet coullis, og jeg har ikke kunnet finde
> ud af hvad det egentlig betyder.
>
> Ordet dukker op i forbindelse med desserter og bær somom det er et
> bærprodukt som tilbehør til dessert.
>
> Nogen der ved mere ???
>
> Mvh
> Per
>
> --
> Leveret af:
> http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"
>



Kommentar
Fra : strarup


Dato : 07-09-02 10:21

Hej Per,

det lyder nærmest som en måde hvorpå det bliver lavet...

et sted så jeg det blev beskrevet som
http://schoolweb.argo.be/hlto/oostende/menu6.htm
er det 400 gram hindbær, 150 gram sukker og så noget "eau-de-vie" vist nok en vin af en slags... smidt ned i en blender... og så igennem en si tilsidst...

men her er det f.eks. Abrikoser der bliver brugt... -->
http://www.eclecticcooking.com/dessert4.htm
når jeg kigger på billedet der er med vil jeg tro det er det der orange noget der omringer gelatine højen...

der ka' åbenbart også bruges Mango... -->
http://www.11alive.com/life/recipes/life_recipe.asp?recipeid=478

det eneste jeg nogen lunde ka' se de har tilfælles, er at de får puttet lidt vin i, og bliver blendet... idet man også ka' bruge søde røde peberfrugter eller tomater til coullis...

jeg ved godt det nok ikke bringer dig nærmere en løsning på dit problem... idet jeg ikke har en anelse om hva' coullis er... andet end det åbenbart er den måde det evt. bliver lavet på og så bliver brugt til desserter eller som en sød garniture/extra tilbehør...

mvh.

Strarup

Kommentar
Fra : strarup


Dato : 07-09-02 10:24

Hej igen,

nu er jeg blevet en del klogere...

sjovt som fransk bliver brugt til madlavnings navne...

mvh.

Strarup

Kommentar
Fra : netper


Dato : 07-09-02 10:27

Til stårup

Ja det er godt man ik behøver at snakke med maden, for så var jeg da vist død af sult for længe siden *GG*

Per

Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 07-09-02 11:11

hej igen Per

Bær-coullis:
350 g hindbær eller jordbær
flormelis
evt. lidt citron- eller limesaft eller en lille smule grappa eller anden
spiritus.

Bærene blendes eller pureres og smages til med flormelis samt evt.
citron- eller limesaft eller spiritus.
Håber dette kan bruges,bærene blendes eller passeres igennem en sigte og smages til på forskellige måder ,dette er en af dem
mvh mcloud


Kommentar
Fra : strarup


Dato : 07-09-02 12:58

Her Per,

LOL...

det samme her... jeg tør slet ikke tænke på hvis man sku' snakke med de kinesiske retter...

men så er det godt at der eksistere flæskesteg, Bøf med Løg og andre danske retter der er sluppet for fremmedlig gørelsen... det er jo ikke navnet til retten der gør den lækker, men derimod ingredienserne samt tilberedningen...

jeg havde engang en lærer der i syden fik flamberet gedenosser og Okseendetarm... han brød sig ikke rigtig om retten... men spiste den alligevel... fordi han havde købt den... da han bagefter fandt ud af hvad han havde spist... ærgede han sig gul og grøn over han havde gjort det... han fortalte at der derefter gik næsten 3 dage før han ku' få en bid mad ned igen...
men som han også sagde det lød så fint og lækkert... men efter det begyndte han så at spørge om hvad der var i de forskellige retter før han bestilte dem...

men Bøf med Løg, brun sovs og kartofler, eller Stegt Flæsk med persille sovs smager mums... selvom de ikke hedder et eller andet fransk eller eksotisk... men det har kokkeverden åbenbart ikke fundet ud af... eller så er det måske for at camoflere det for hos alm. madspisere... så de ka' tillade sig at putte hva' som helst i vores mad...

eller gøre det sværer for os, at gøre dem kunsten efter fordi vi først ska' finde ud af de forskellige begreber betyder...

ligesom med Raclette der både ka' være en Ost eller en lille gourmet grill a la fondue princippet...

mvh.

Strarup

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste