|
| Pilning af æg Fra : Mallie | Vist : 3253 gange 50 point Dato : 03-03-05 12:57 |
|
Hvorfor er nogle æg så svære at pille uden at det halve af hviden følger med fordi den hænger fast i den der hinde. Det er da bare så smadder irriterende
Nogen har bildt mig ind at det var fordi æggene var helt friske, men den holder ikke for det sker også med dem jeg koger meget tæt på sidste salgsdag.
Andre siger at det er noget med at få dem kølet hurtigt ned efter kogning, men nix. Den holder heller ikke.
Kan nogen løse mysteriet....
| |
| Kommentar Fra : Trinethk |
Dato : 03-03-05 12:59 |
|
Altså jeg har kun det problem du omtaler når jeg får æg der er købt ved vejen.
Tror du ikke det er dig der er lidt fumlefingeret ? :D
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 03-03-05 13:07 |
|
De æg der er svære at pille er friskere end dem der er nemme.
Grunden:
Mellem skal og æggehvide er der en hinde, det er den der gør ægget tæt for at vand ikke kan trække ind i det, men modsat lader ægget ånde.
Ved frisklagte æg, sidder den hinde "fast" i æggehviden som så følger med af når man piller ægget.
Hvorimod hinden løsner sig når ægget har ligget et stykke tid.
Grunden til at du oplever det samme med æg tæt på sidste salgsdato, er at dine opbevaring af æggene holder dem friske i længere tid, og derfor forsinker processen der får hinden til at løsne sig.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 03-03-05 13:14 |
|
Nej ikke rigtigt.
Jeg har dog nogen gange haft held ved at banke skallen i stykker, og så forsigtigt rulle ægget så hele skallen krakelerer, og derefter lade æggene ligge i vand et stykke tid før de pilles.
mvh dova
| |
| Accepteret svar Fra : ans | Modtaget 60 point Dato : 03-03-05 13:15 |
|
Citat Beskrivelse
At pille et hårdkogt æg kan være svært - uden at ødelægge hviden på ægget. Det er især friske æg, der volder problemer.
Forklaringen er, at et kogt æg bedst kan pilles, hvis pH-værdien er over 8,7. pH-værdien i et nylagt æg er 7,6, og det tager cirka to døgn ved stuetemperatur, før pH er over 8,7.
Det bedste er derfor at bruge knap så friske æg til kogning, og bruge de friske til spejlæg eller andre retter.
Hvis man vil pille et æg, hvor skallen driller skal man straks efter kogningen skylle ægget under den kolde hane, så det får et kuldechok. Derefter ruller man ægget på bordet, indtil hele skallen er revnet. Endelig pilles ægget, og eventuelle skal-stumper, der ikke vil gå løs kan løsnes under den varme vandhane. |
Fra denne side http://www.dr.dk/mad/tip.asp?inpTipID=4
Hilsen ans
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 03-03-05 13:21 |
|
Jeg kan bedst lide røreæg.
Keldd
| |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 03-03-05 13:47 |
|
Hvor er det dog besværligt at spise æg.
mvh
jakjoe
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|