Som direkte svar på jeres spørgsmål. Det kan som alle andre metaller "hærdes" - altså gøres hårdere, ved bearbejdning. Hvis man f.eks. slår på det med en hammer, det gør guldsmeden, så bliver det hårdere og hårdere.
Nu bliver guld ikke så hårdt i sig selv, som mange andre metaller. Jeg er blikkenslager og har selv prøvet med både zink og kobber, skal man lave f.eks. en lille beholder i kobber, et bæger eller lignende, så ser det jo flot ud hvis det er "hammerslået" .....
ved denne proces bliver kobberet så efterhånden noget hårdere, så kan det være en fordel at opvarme det til "rødvarmt" for derefter hurtigt at afkøle det, derved bliver det igen meget blødt, det bliver "udglødet" - så bliver det igen hårdere når man slår på det, og man kan gentage hele processen til arbejdet er færdigt.
Man skal sørge for at slutte med hammerslåning, da bægeret efter udglødning er så blødt, at det nemt får buler.
Sådan er det også med guld, blot bliver guld aldrig SÅ hårdt, men nogle timers bearbejdelse med en lille hammer på en metal-ambolt bliver det altså hårdere.
I kan jo tænke på hvordan man i "cowboyland" tjekkede om mønterne var ægte, ved at bide i dem. Guld skal være "blødt"
Når guld bliver og er blevet brugt i mange lande til mønter, så er det jo ofte kun et tyndt lag, og altid i forbindelse med andre metaller, det er ofte det samme indenfor smykkefremstilling.
Jeg kan til sidst fortælle at guld bliver brugt ved fremstilling af "spejle" indenfor arbejdet med satelitter, det skyldes gulds unike evne til at reflektere infrarødt lys.
det blev en længere smøre, håber i kan bruge noget af det
mvh Benny