/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
babaganoush (oversættelse)
Fra : netper
Vist : 673 gange
300 point
Dato : 12-07-04 16:31

Ja så fandt jeg lige en mere som jeg kunne tænke mig oversat.

Hvis der er nogen der har lyst, kan jo dårligt tvinge nogen herfra *GG*

2 tb Olive oil
2 Onions (chopped)
2 Stalks of celery
-chopped (optional)
1/2 Red sweet pepper chopped,
-for color
1 Eggplant (cubed
-about 3/4 inch)
2 Cloves of garlic,
-chopped or mashed
1/2 ts Ground cumin plus
-1 pinch whole
1/2 ts Ground coriander
1/4 ts Ground pepper
1/4 ts Crushed dried chili pepper
Salt (to taste)
1 tb Tahini *
Juice of 1/2 to 1 lemon
-(to taste) or lime
Handful of parsley or
-cilantro
-and/or scallion ends or
-chives
Black olives,
Parsley sprigs
-and a lemon slice to
-decorate

* Sesame paste. I've heard of substituting peanut
butter, but never tried it.
The variable amounts of ingredients depend on your
taste and on the size of the eggplant. Try it without
celery and red pepper and then you can decide if you
want to use it next time.
Saute onions, (celery & red pepper) till starting to
brown (I do in a wok). Add eggplant and garlic, stir
well, add spices (not the salt), stir again and on
very low fire, saute. May drop some liquid, that's all
right, let it evaporate, and saute slowly until
everything is very tender. Keep checking, it's better
if it browns a little, but needs stirring so it
doesn't burn. If it's too dry, add a few TBs liquid at
a time (I use vegetable broth, liquid from steaming
veggies, or liquid from microwaving mushrooms, etc.
but water would probably do). Add salt, tahini and
lemon juice, pulse a few seconds at a time in food
processor or mash with potato masher -- can be
slightly lumpy, too smooth is pretty awful.ÿAdd green
stuff, pulse once or twice to chop coarsely and
distribute or chop coarsely and stir in.
It's an ugly color, so I try to dress it up with a
lemon slice, greens and black olives, seems to help.
Serve with quarters of pita bread or mini pitas, it's
finger food, a great appetizer with a curry meal


 
 
Kommentar
Fra : dova


Dato : 12-07-04 17:19

2 spsk olivenolie
2hakket løg
2stilke selleri, hakket
1/2 hakket rød peber
1 aubergine i tern ca1,5 cm store
2fed hvidløg hakket eller knust
1/2 tsk stødt kommen
kommenfrø. det der kan være mellem 2 fingre
1/2 tsk stødt koriander
1/4 tsk stødt peber
1/4tsk knust tørret chilipeber
salt efter behov

1spsk sesam pasta

saft af 1/2-1 citron ell. lime en håndfuld grovhakket persille
og/eller purløg


pynt:
sorte oliven
persillekviste
1 skive citron

fortsættelse følger

Kommentar
Fra : dova


Dato : 12-07-04 17:26

Det er muligt at erstatte sesam pasta med peanutbutter.
selleri og rød peber kan udelades hvis man vil
Sauter løg, selleri, og peberfrugt til det bliver let brunt
tilsæt aubergine og hvidløg og rør godt igennem
tilsæt krydderier (IKKE SALT) og steg ved svag varme til alt er mørt.
rør engang imellem så det ikke brænder på
hvis det bliver for tørt tilsæt lidt bouillon ell. vand
tilsæt salt og sesam pasta og citronsaft
og mos det (evt.i foodprocessor)
Men hellere lidt klumpet end smattet

tilsæt persille og purløg

Det har en gyselig farve, derfor pynt m. citronskive, oliven og persillekviste, det hjælper.
server m. pitabrød i kvarte

passer som forret til en karryret.

Accepteret svar
Fra : petedane

Modtaget 310 point
Dato : 12-07-04 17:29

2 Spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2 Selleri-stilke, hakkede (valgfrit)
½ rød peberfrugt, hakket, for at give farve
1 aubergine (skåret i firkanter, ca. 2 cm)
2 fed hvidløg, snittet eller presset
½ teske stødt kommen + et lille drys hele kommen
½ teske stødt korienader
1/4 spsk. knust tørret chilipeber
Salt
1 spsk Tahini (sesampasta - kan købes i invandrebutikker.)
Saft fra ½-1 cition (eller limefrugt)
En håndfuld persille
Frisk koriander
og/eller forårsløg eller purløg
Sorte oliven
- og citronskiver til pynt

Ingredienserne uden fast størrelse, skal tilføjes så det passer din smag og er endvidere afhængig af størrelsen på aurberginen. Prøv retten uden selleri og peberfrugt første gang og så kan du bagefter beslutter om du ønsker at anvende det næste gang

Steg løg (og selleri og peberfrugt) på panden indtil de bliver gyldne (jeg gør det altid i en wok). Tilsæt aubergine og hvidløg. Rør godt rundt og tilsæt krydderierne (bortset fra salt), rør igen og lad det simre ved meget lav varme. Det kan evt. være godt at tilsætte lidt vand og lade det fordampe. Steg indtil alt er meget mørt. Hold hele tiden øje med ingredienserne. Det må godt blive lidt brunt, men det er vigtigt at man rører så det ikke bliver brændt.
Hvis det virker lidt tørt så tilsæt et par spiseskefulde væske af gangen (jeg bruger grøntsagsboullion, men vand kan sikkert også bruges)
Tilsæt salt, tahnine og citronsaft. Hæld det hele i en foodprocessor og giv den et par omgange, eller brug et kartoffelmos-jern. Det skal helst være lidt klumpet. Hvis det bliver til en fin moset masse, smager det det ikke godt.
Tilsæt de grønne grøntsager og blend kort tid i food-processoren, så det bliver hakket groft.
Farven på retten er ikke specielt smuk, så jeg pynter altid retten med citronskiver, lidt grønt og sorte oliven

Server med pitabrød skåret i kvarte eller brug mini-pitabrød. Det er finger-mad eller god forret inden en ret med karry.
---------------------------
Opskriften virker lidt underlig. Men her finder du en rigtig god opskrift

www.spismed.dk

Søg på: Auberginesalat

Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 13-07-04 00:25

Tak for svaret petedane.
         
Retten skulle være noget lig humus blot med aubergine i stedet for kikærter               

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste