/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Matjes ???
27-04-04 18:20
: refi
27-04-04 18:21
: ahtn
27-04-04 18:21
: molokyle
27-04-04 18:22
: refi
27-04-04 18:26
: uro
27-04-04 19:42
: frieda
27-04-04 19:42
: kattefar
27-04-04 19:53
: steffen15
27-04-04 19:55
: refi
Matjes ???
Fra :
steffen15
Vist : 4073 gange
50 point
Dato :
27-04-04 18:18
hey der hvad er Matjes er det ikke noget fisk
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
27-04-04 18:20
Ja da
http://www.lykkeberg.com/sporg.htm
Kommentar
Fra :
ahtn
Dato :
27-04-04 18:21
jo det er en silde-art
kan godt lede lidt videre hvis du ønsker
mvh ahtn
Kommentar
Fra :
molokyle
Dato :
27-04-04 18:21
Det er rå marinerede sildefiletter på dåse.
</MOLOKYLE>
Accepteret svar
Fra :
refi
Modtaget 60 point
Dato :
27-04-04 18:22
Her er forklaringen på tryk
Hvad er en matjessild?
Ordet 'matjes' stammer fra Holland, hvor det er den gamle betegnelse for en jomfru. Traditionelt er en matjessild altså en jomfruelig sild - dvs. den er ikke så stor men buttet og blød! Den hollandske matjes er saltmodnet og altså lys i kødet, mens en matjes i den skandinaviske tradition er en kryddersild og dermed rød.
Kommentar
Fra :
uro
Dato :
27-04-04 18:26
Jeg må lige tilføje at ifølge nudanks ordbog er det ikke hvilke som helst sild men jomfru-sild.
Frk. uro
Kommentar
Fra :
frieda
Dato :
27-04-04 19:42
Det er hollændernes "marinerede" sild.
Den er sød, og de spiser den i hvedemelsboller.
Rædselsfuldt.
Frieda
Kommentar
Fra :
kattefar
Dato :
27-04-04 19:42
Ja, det er nok rigtig. Matjes er en jomfru-sild. Den splittes og indlægges i en salt-sukkerblanding (10g sukker på 1000g salt). Når den er modnet, vandet de lidt, skin og hoved fjernes og Matjesfilet sælges altid som dobbeltfilet. Alt andet er bare på "Matjesart".
med venlig hilsen
en gammel højsøfisker
Godkendelse af svar
Fra :
steffen15
Dato :
27-04-04 19:53
Tak for svaret refi. OG TAK ALLE SAMMEN!
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
27-04-04 19:55
selv tak
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177558
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408925
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.