| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
    
        
            
                
                        
                
            
            
                
                        
                
            
            
                
                  | Accepteret svar Fra :  frieda   |   Modtaget 210  point Dato :  24-04-04 10:44 |  
  |  
 
                Når vi spiser "Thanksgiving dinner" med amerikanske venner, får vi altid Cranberry (tranebær) til. Det er et af de traditionelle tilbehør til kalkun i USA.
 Mint jelly er mere engelsk/irsk og rigtig nok tilbehør til lam.
 Frieda
 PS: Der er mynte i "din" opskrift, men problemet er, at amerikanererne ofte bruger "færdigprodukter" i deres opskrifter.
 Også her: Sweet'n Low; dvs. nogle poser med pulver, som jeg ikke aner, hvad er og derfor ikke kan råde dig til at erstatte med noget andet.
 Det kan jeg i nogle tilfælde med engelske opskrifter, da jeg har boet i england og kender noget til produkterne der.
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  netper   | 
  Dato :  24-04-04 12:34 |  
  |  
 
                Jeg har i forvejen et par opskrifter på mynte/mint gele, så måske jeg kunne bruge disse i stedet ??
 Jeg syntes blot det lyder meget sødt til en kødret.
 Per
 100 g friske mynteblade     
 1 liter usødet æblesaft     
 1 brev Gul Melatin (40 g)     
 750 g sukker     
    
 Myntebladene skylles, overhældes med æblesaften. Koges 5 min. Bladene tages op og trykkes tørre over gryden. Saften måles, der skal være 1 liter. Saften bringes i kog. Den Gule Melatin tilsættes under omrøring. Gives et opkog på 1 min. Sukkeret drysses lidt efter lidt i den kogende saft. Koges 1 min. Geléen skummes, fyldes i Atamon skyllede glas, der lukkes dagen efter. Geléen kan evt. tilsættes lidt grøn frugtfarve og lidt hakkede mynteblade efter kogningen.  
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Kommentar Fra :  frieda   | 
  Dato :  24-04-04 12:40 |  
  |  
 
                Lyder fint. det er meget dejligt med noget sødt til kød.
 Vi (i Danmarks) spiser jo også ribsgele til alt muligt kød.
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
            
                
                  | Godkendelse af svar Fra :  netper   | 
  Dato :  24-04-04 12:43 |  
  |  
 
                Tjoo  det er jo selvfølgelig rigtigt nok.
 Så jeg bruger da bare den sidste opskerift så *S*
 Tak for hjælpen
 Per               
                
                
                                 
                
                    
                 |   |           
                
            
        
          | Du har følgende muligheder |  |  
  |  
            
               
                    Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
  
                    Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
                    
                                  
            
          |   |   
        
        
          
         
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |