/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Le Trou's Mouclade
Fra : netper
Vist : 594 gange
200 point
Dato : 29-12-03 11:15

Jeg har fundet en engelsk udgave af denne franske ret som jeg meget gerne ville have oversat, håber der er nogen der er friske.

Mvh
Per

Le Trou's Mouclade

3 qt Mussels, cleaned
6 tb Unsalted butter (75g)
6 Shallots, chopped fine
Bouquet garni (celery, bay
-leaf, thyme, parsley stems)
1 c White wine (240ml)
1/2 ts Saffron threads
1 c Heavy cream (240ml)
1 tb Fresh parsley, chopped
1 Clove garlic, mashed

This one is almost enough to get me off my duff and
over to the coast to gather some mussels.

Robert Reynolds, chef/owner of Le Trou Restaurant
Francais in San Francisco provides this recipe. He
has used it as a vehicle for teaching his students
about saffron's special qualities. This recipe
originated in the French Bordeaux region.

Steep threads in wine for 30 minutes. Saute 6
shallots in butter until limp. Add Bouquet garni and
wine. Simmer for 1 minute. Add cleaned mussels,
cover pan with tight-fitting lid, and steam mussels
open, shaking pan occasionally. Check after 3
minutes. Remove opened mussels and set in colander
over a bowl to catch their juices. Discard any mussels
not opened after 6 minutes. Saute remaining shallots
in butter until limp. Add mussel juice and cream and
reduce to desired consistency. Add parsley and garlic,
then toss mussels in sauce until well coated. Serve in
soup bowls.



 
 
Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 210 point
Dato : 29-12-03 12:00

OK Per. det lyder godt

Le Trou's Mouclade

3 qt Mussels, cleaned = 3 liter rensede blåmuslinger
6 tb Unsalted butter (75g)= 75 g usaltet smør
6 Shallots, chopped fine= 6 finthakkede skalotteløg
Bouquet garni (celery, bay = Bouquet garni af bladselleri,
-leaf, thyme, parsley stems) laurbærblad, timian, persillestilke
1 c White wine (240ml) = 240 ml hvidvin 1/4 l er sikkert fint
1/2 ts Saffron threads =½ tsk saffrantråde
1 c Heavy cream (240ml)= 1/4 l piskefløde
1 tb Fresh parsley, chopped = 1 spsk friskhakket persille
1 Clove garlic, mashed = 1 knust hvidløgsfed

Lad safranen trække i vine ½ time. Svits 6 skalotteløg i smør til de bliver bløde, tilføj krydderurterne og vin og lad det simre 1 min. Hæld de rensede muslinger i, dæk med tætsluttende låg og ryst panden ind i mellem (Gør det over stærk varme, men det står ikke i opskriften). Check efter 3 min om de er åbne, og læg de åbne i en sigte over en skål til at gemme saften i. Smid de muslinger ud, der ikke er åbne efter 6 min.

Og nu kommer den sværeste del, svits resten??? af skalotteløgene i smør til de er bløde. Hæld muslingesaften (og går jeg ud fra vinen det blev sauteret i efter at have taget krydderurterne op) samt fløden i og kog ind til det bliver tykt nok til at kunne kaldes sauce, hæld persille og hvidløg i, og varm muslingerne i sovsen til de er dækket. Server i suppetallerkner/skåle.

God fornøjelse, jeg bliver helt sulten





Kommentar
Fra : liseaa


Dato : 29-12-03 16:08

Jeg siger også god fornøjelse, da jeg selv vil prøve. Vi kan måske senere komme tilbage til resultatet. Det var en meget fin oversættelse...
Mvh. la.

Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 02-01-04 16:38

Tak for svaret vagnr.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste