Hej Per
Baklava
( Græsk-Tyrkiske kager der kan fyldes med forskelligt fyld )
1 kop mel
1/4 kop vand
2 æg
1/5 spsk salt
1 tsk olivenolie
1 1/3 citron peber
Fyld :
1 kop smeltet margarine
1 ½ kop hakkede walnødder
Sirup :
2 kopper sukker
2 kopper vand
2 tsk citron saft
Forbered filodejen hvis den er dybfrossen ( skal være tøet op )
Læg filodej stykkerne oven på hinanden på bordet.
Skær dejen ud i den størrelse der passer til den form eller bakke de skal laves i.
Smør bakke eller form med olie
Læg et lag filodej på derefter ,læg ½ spsk smeltet margarine ovenpå og glat det ud.
Kom kun halvdelen af dejen i formen og margarine .
Strø derefter med hakkede walnødder.
Læg et lag dej mere på og kom mere margarine på , så et lag walnødder til og fortsæt til der ikke er
mere dej og fyld.
Skær stykkket ud i stykker , placer dem på en lille bradepande eller plade ,sæt dem i ovnen på mellemvarme ca 170 grader i
ca 1 time eller til stykkerne er gyldne .
Kom sukker ,vand og citronsaft i en gryde ,smelt blandingen og kog det i ca 15 minutter til det er sirup.
Tag det af varmen ,køl i ca 10 minutter og kom et par smørklatter i .
Siruppen smørres på baklavaen eller hældes over.
hilsen mcloud