|
| lettisk Kringel (oversættelse) Fra : netper | Vist : 592 gange 200 point Dato : 23-10-03 12:10 |
|
Er der mon nogen der har lyst til at oversætte denne opskrift for mig ?? så ville jeg blive glad
Per
1 1/2 packages of active dry yeast
1/2 cup warm water
glaze
2 cups milk, scalded and cooled to lukewarm, 1 egg (beaten)
2 cups sugar
slivered almonds
1 teaspoon salt
powdered sugar
1 teaspoon crushed cardamom
5 egg yolks
8 to 9 cups sifted white flour
1 cup melted butter
Dissolve the yeast in the warm water. Stir in the milk, sugar, salt, cardamom, eggs—and enough flour (about two cups) to make the batter. Beat until the dough is smooth and elastic. Add about 3 cups of flour and beat; the dough should be quite smooth and glossy. Add melted butter. Beat again until glossy. Stir in remaking flour until a stiff dough forms. Turn out on a floured board, cover with a bowl and let rest for 15 min.
Then knead until smooth and satiny. Place in a lightly greased mixing bowl, turn dough to grease top, cover lightly and let rise until about double in bulk. Punch down and let rise until almost doubled. Turn out on a floured board and form into two braided loaves or a pretzel shape. Glaze the kringel with the beaten egg, add almonds and bake at bout 325 degrees for about an hour; be sure not to over bake if you like it soft and slightly chewy.
When you take the finished product out of the oven, sprinkle with powder sugar.
| |
| Accepteret svar Fra : CLAN | Modtaget 210 point Dato : 23-10-03 13:37 |
|
Hej netper
Øhhh! Mangler der lidt af opskriften? Oversættelse efter bedste evne af oplyste tekst
1 1/2 pkke aktiv tørgær
1/2 kop varmt vand (lunken)
Overtræk/glasur
2 kopper mælk, afvejeg og afkælet til lunken, 1 æg (pisket)
2 kopper suker
smuttede og hakkede mandler (mandel splitter)
1 tsk. salt
flour melis
1 tsk. stødt kardemomme
5 ægge blommer
8 to 9 kopper sigtet hvedemel
1 kop smeltet smør
Opløs gæren i det lunkne vand. Irør mælken med sukker, salt, kardemomme, æg - og nok mel (ca. 2 kopper) til en let dej (pandekagetyk dej). Pisk indtil dejen er blød og elastisk. Tilsæt ca. 3 kopper mel og pisk igennem, dejen skal være helt glat og blank. Tilsæt smeltet smør. Pisk igen til dejen er blank og glat. Irør det overskydende mel indtil dejen bliver stiv. Vend dejen ud på borpladen som er letstrøget med mel, tildæk med en skål og lad det hvile i 15 min.
Ælt dejen til den er blød og satinagtig. Fyld dejen i en forsmurt skål, vend dejen så den har en smurt top. Tildæk dejen med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Bank dejen ned og lad den igen hæve til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på borpladen som er letstrøget med mel, form dejen til to flettede brød eller til en kringle-form (saltkringle form). Smør overfladen med det piskede æg og mandelsplitterne, bages i en 325 grader varm ovn (farenheit?? hvis = ca 165*C) i ca. en time. Pas på med ikke at overbage brødet hvis du kan li' blødt og letter klægt brød. Når du tager det færdige brød ud af ovnen drysses det med flourmelis
Hygge..
Søren
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 23-10-03 13:43 |
|
Hej Søren
Hvad mener du der mangler af opskriften ??
Per
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 23-10-03 13:50 |
|
Hej Per
2 cups milk, scalded and cooled to lukewarm, 1 egg (beaten)
2 kopper mælk, afvejet og afkælet til lunken, 1 æg (pisket)
Det giver ikke rigtigt mening (for mig altså)
Søren
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 23-10-03 13:54 |
|
NB: Bliver nød til at smutte... skal ha' ny potte på bilen kl. 14
Skriv evt. på CLAN@pc.dk og jeg kigger på det i aften.
Søren (lidt ½-travlt + har en øse der lydder som en formel 1'er)
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 23-10-03 14:47 |
|
>CLAN
scalded og scaled er ikke det samme - Det ene betyder kogt (skoldet) det andet KAN betyde afvejet.
Så mens du får ny lydpotte, så køb lige et par boghandlerlæsebriller
Mvh
Ram
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 23-10-03 14:50 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|