|
| Rugbrød MED gær UDEN hvedemel Fra : helpmeifyoucan | Vist : 433 gange 100 point Dato : 02-12-16 13:14 |
|
Overskriften siger næsten det hele. Jeg søger en opskrift på rugbrød MED gær UDEN hvedemel (det er jo rugbrød) og med en god skorpe hele vejen rundt.
| |
| Accepteret svar Fra : transor | Modtaget 100 point Dato : 02-12-16 15:01 |
|
Rigtig rugbrød er altid uden sædvanligt bagerigær og uden hvedemel.
Men folk har vænnet sig til det halvkagebrød, som sælges under navn af rugbrød.
Det er med for meget salt, delvis hvedemel, og med mange underlige tilsætninger af diverse frøkerner.
Så der venter dig en overraskelse, hvis du bagerrigtig rugbrød af ren rug og kun med surdej tilsætning.
Surdejen kan også rumme divers vilde gærarter .
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-12-16 03:11 |
|
@svendgiversen
Et af Danmaks bedste rugbrød siger alle at de har
Også en mand i min familie, han bager mange surbrød der smager godt som alt hjemmebagt, men meget specielt er det altså ikke da det er fladt i smag..........jeg siger ikke et ord, det er nærmest udsmidningsgrund ved et besøg i hans hjem.
Jeg er til købe-rugbrød, og varierer vildt da min nærmeste Rema altid har billigere datobrød, dog bager jeg selv irsk sodabrød.
| |
|
Citat Dog kan en smule hvedemel vel tolereres, her et af Danmarks bedste Rugbrød: |
En smule?
Der er 750 gr. rug og 250 gr. hvede i opskriften.
Citat Overskriften siger næsten det hele. Jeg søger en opskrift på rugbrød MED gær UDEN hvedemel (det er jo rugbrød) og med en god skorpe hele vejen rundt. |
Må jeg spørge om årsagen til, at det skal være MED gær og UDEN hvede?
Jeg har altid svoret, at jeg ikke gad at bage rugbrød, det lød lidt bøvlet, at skulle bruge surdej.
Men da jeg fandt ud af, at jeg ikke kan tåle hvedemel kastede jeg mig alligevel ud i projektet. I et års tid har jeg forsøgt mig med rugbrødsbagning, det har været med skiftende held, men jeg har aldrig været helt tilfreds.
Nu har jeg kastet håndklædet i ringen og køber Hedebagerens rugbrød i Irma, der er hverken hvede eller gør i.
Det bliver hurtigt tørt, så jeg fryser det ned i poser med få skiver.
| |
|
Rettelse:
Citat der er hverken hvede eller gør i. |
Der skulle selvfølgelig stå "gær".
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-12-16 12:35 |
|
Glutenallergi måske...........ligesom mælkeallergi er det noget shit som betyder at personerne skal undgå fødevarer med disse bestandele hele livet selv om det er basal kost.
Det er ligesom lettere håndterligt når nogen lider af nødde- eller skaldyrsallergi, de skal blot dreje udenom.
| |
|
Tak for alle input, holdninger og ideer.
Jeg har tidligere brugt surdej, men følte, at surdejen bestemte, hvornår jeg skulle bage og ikke omvendt. Det er imod mine principper at hælde surdej ud for at friske den op og hvis jeg brugte typen af surdej, hvor man tager noget fra til næste bagning, kunne surdejen nå at blive både tør og muggen. Derfor mit ønske om rugbrød med gær. Og at jeg ikke vil bruge hvedemel i mit rugbrød er simpelthen fordi, jeg ikke synes det hører hjemme der.
| |
|
MEN jeg er nu gået i gang med at lave en surdej. Så prøver jeg igen.
| |
|
Tak for svaret transor. Kastede mig ud i en surdej. 7-9-13 går det godt.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|