|
|
Grønne bønner, bernaise sovs og god rødvin...
| |
|
GODE bøffer skal have meget lidt tilbehør og bearnaisse er en dødssynd, med mindre man ikke kan lide smagen af bøf.
Nogle ovnbagte rodfrugter af forskellig art, evt, marineret med olie og en smule timian eller hvidløg inden de kommer i ovnen.
En rødvinssauce, lavet på en let fløde (ikke piskefløde), salt og så for guds skyld en god rødvin, helst den der også serveres i glas til maden.
Smørdampede grønne bønner, som stadig er sprøde evt. suppleret med forårsløg.
| |
|
Her har du over en snes opskrifter fra eksperter med bearnaise sovs til oksekød:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/soegnavn.php
Bare for at dementere ovennævnte "dødssynd".
Ellers enig, med rodfrugter, foretrækker pastinak, rodpersille og asparges kartofler
og vi er også enige om bønner, i stedet for ærter der er for søde til oksekød.
| |
|
Eksperter??
Hvem som helst kan jho sende opskrifter til den side, så hvor er "eksperterne" henne?
| |
|
+Chateaubriand +sauce +bearnaise giver 36900 svar i bing, vist flere eksperter end dødssyndere?
| |
| Accepteret svar Fra : katekismus | Modtaget 100 point Dato : 18-02-14 14:55 |
| | |
|
Fyr den bare af med bearnaisse, 80'erne kan jo ikke tage fejl
Og ja, hvis mange gør det, så må det jo være rigtigt, mod den logik spiller argumenter ingen rolle
| |
|
ps.
Det var en anderledes løsning der blev efterlyst og hvis der er så mange der spiser bearnaisse, så er det jo ikke anderledes
| |
|
>> bearnaisse er en dødssynd, med mindre man ikke kan lide smagen af bøf.
>...spiller argumenter ingen rolle...
Nej flertallet har ikke altid ret, men du har vist dummet dig med dit første postulat,
flere vil sige at Bearnaise forøger smagen af oksekød...
Rigtig gode forslag til tilbehør katekismus,
min første kone lavede Hasselba(l)ch? kartofler og min nye kone elsker løgringe.
Omkring sovs fik vi kun hvid eller brun sovs derhjemme på landet til gennemstegt eller udkogt kød,
så det var et fremskridt da svigermor lavede bearnaise souce fra bunden af til rød okse mørbrad,
noget hun også lærte videre til hendes døtre...
Så da jeg blev alene aftog tilberedningen kraftigt, men jeg fandt på at købe bearnaise breve,
én jeg havde sukses med var Chreme du Paris, som jeg ikke kan finde på nettet?
Måske hedder den Parisienne?? Prøv den hvis du ikke orker at lave fra bearnaise bunden...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 18-02-14 16:18 |
|
Med Pommes anna og sauce espagnole til en god bøf ville jeg kigge på noget råt med lidt syre, fx en tomatsalat med finthakket løg+ olie/eddike-dressing, m. hvidløg efter smag og estragon, der altid klæder tomat, og giver lidt mindelser om bearnaise, uden alt det fede!
Og div rodfrugter, persillerod, knoldselleri, pastinak, jordskokker, gulerod, lavet som grovmos, evt også butternutsquash.
Hvis du kan finde dem, og orker, de er ret besværlige at ordne, så er skorzonerrødder, letkogte, et meget lækkert tilbehør, som man sjældent får, eller som en forret gratinerede med ostesovs!
Det du allerede har tænkt lyder rigtig godt, god fornøjelse!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|