|
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 14-04-13 16:32 |
| | |
| Accepteret svar Fra : vagnr | Modtaget 110 point Dato : 14-04-13 16:33 |
|
Vi har en frugttørrer, som de kalder en dehydrator i England, den er udmærket til at tørre frugt og svampe i ikke for tykke skiver/størrelse.
Jeg har aldrig prøvet den med flæskesvær, tvivler på at temperaturen (40-50 grader, vil jeg tro) kan gøre meget ved fedtet i en flæskesvær.
Men inden du anskaffer dig et nyt stykke grej, der fylder godt i skabet, ville jeg da prøve at gøre det i ovnen, måske med lågen på klem, og på den temperatur Pricerne vel fik nævnt i udsendelsen?
Men nu lever jeg heller ikke af flæskesvær til hverdag
Du kan prøve at kigge her, sådan laver Kultorvets slagter flæskesvær
http://www.youtube.com/watch?v=fdIzua5ZFb0&feature=share
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 14-04-13 17:05 |
|
Egentlig er det ikke fordi, jeg ville lave flæskesvær. Det er mere til tørret frugt og krydderurter, jeg forestiller mig den til. Nå, men bortset fra det, så havde de gode Pricer stort set fjernet al fedtet fra flæskesværen inden de tørrede skindet. Men altså, jeg tvivler på, at jeg nogen sinde ville bruge apparatet til kød.
Hvilke typer af frugt har du tørret vagnr? Og hvor lang tid tager det at tørre f.eks. æbler og andet?
Tørrede svampe er heller ikke dumt. Hvor lang tid tager det? Og synes du at resultatet bliver godt?
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 14-04-13 17:41 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 14-04-13 18:37 |
|
En helt almindelig rund model med 4-5 lag riste, den er polsk, såvidt jeg husker, står i sommerhuset, så jeg kan ikke lige se efter.
Jeg kan ikke lige huske hvor den blev købt for flere år siden.
Men jeg har set dem på tilbud i Netto/Fakta/aldi/rema.
Jeg har ikke prøvet de firkantede, men jeg ville gætte på, det er nemmere at få luften jævnt fordelt i en rund tørrer.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 14-04-13 18:43 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 14-04-13 20:28 |
|
24 timer i en almindelig ovn ved 100 grader C. så er al væde 100% fordampet og du har kun tørstoffet tilbage, det er en dehydrering som vil noget og du har den allerede i køkkenet.
Den metode bruger jeg når jeg regner tørstof % i græs og andet foder for at beregne næringsværdien i råvaren. Faktisk har jeg 2 ovne, 1 i køkkenet til brød, steg med mere og 1 i udhuset til foderet som godt kan lugte lidt under tørre processen,der er en genstand i lågen så den ikke er helt lukket.
Det tørrede emne vil suge fugt fra luften med det samme den kommer ud af ovnen, det er kun kort til at tørstof er 100 % af vægten.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 24-04-13 20:01 |
|
Jeg var lige ude at kigge i kogebogsreolen, fandt, som jeg håbede, en godt (i min generation, "mere end") 30 år gammel bog om tørring, "sigri sahlin tørring", der også beskriver div. andre tørremetoder, men ikke moderne tørreapparater, og ikke mindst, hvad man kan tørre.
Du kan sikkert få den skaffet hjem til dit lokale bibliotek, eller gå amok og købe den, fx her
http://josefineo.dk/?wpsc-product=torring
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 24-04-13 20:10 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : pifo |
Dato : 28-04-13 20:22 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|