Det hjælper ikke at tilsætte vand. Tak_for_hjælpen har ret i, at årsagen til at marcipanen er hård er at den har fået fugt (luft).
Marcipan skal opbevares tørt, mørkt og koldt (i køleskab)
Du kan godt fryse marcipan, men kun hvis du vil bruge det til bagning, for sukkeret krystalliserer, så det bliver ikke helt som frisk marcipan efter optøning.
Jeg holder stadig på, at det nemmeste er at rive det og bruge det i en kage.
Det er noget andet med tørret frugt. Årsagen til at de bliver tørre, er at de afgiver fugt, og derfor kan man udbløde i vand.
Tippey med marcipan, vand og honning har jeg aldrig hørt før? Har du prøvet det, molokyle?
Det er rigtigt at farin bliver blødt, hvis man lægger en skive brød i pose, men om det virker på marcipan, det har jeg aldrig prøvet. Men det er da et uskadeligt tip, så hvorfor ikke forsøge?
Og ellers: Gang i rivejernet