Ingredienser
• olivenolie
• en smule smør
• 1 hakket løg
• En håndfuld frisk salvieblade
• 800 g go gullash oksekød skåret i små tern
• havsalt
• friskkværnet sort pepper
• lidt mel til at drysse
• 2 pastinakker, skrællet og skåret i kvarter
• 4 gulerødder, halveret
• 1 stor courgette skåret i mindre stykker
• En håndfuld jordskokker, skrællede og halverede (kan udelades)
• 500 g små kartofler
• 2 spsk tomat purée
• ½ flaske rødvin
• 285 ml okse- eller grøntsags-bouillon
• Finrevet skal af 1 citron
• 1 håndfuld rosemarin, groft hakket
• 1 fed hakket hvidløg
Forvarm ovnen til 160º.
Svits de hakkede løg og salviebladene i lidt olie og smør ca. 4 min.
Vend kødstykkerne i lidt mel med salt og peber og put det i gryden sammen med alle grøntsagerne, tomatpureen, vinen, bouillonen og rør sammen.
Krydr generøst med friskkværnet peber og lidt salt.
Få gryden i kog, låg på og sæt den derpå i ovnen til kødet er mørt.
Den kan tage 3-4 timer, alt efter hvilket kød, du bruger. Kødet skal kunne mases med en gaffel.
Bland hvidløg, citroskal og rosemary og drys det over ved serveringen.