|
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 17-08-12 01:24 |
|
hvis man ikke må vaske bageforme i vand, ville det da blive ret uhygiejnisk. men formen skal tørres godt, ikke stille til tørring i stativ.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 17-08-12 05:22 |
|
Jeg ville skrive den på ønskesedlen!
Du kan jo ikke vide præcist hvilket metal formen er lavet af, og derfor hvad det er for noget, du spiser som krydderi på brødet!
| |
|
Står der et mærke på formen? For så kan du ringe til producenten i Danmark eller tage kontakt til et sted hvor de forhandles.
Bare af nysgerighed, hvordan gjorder du den ren før? altsår uden vand.
| |
|
Brun sæbe er meget vel løsningen her. Formen smøres ind i et godt lag brun sæbe, og pakkes ind i plastik - så den brune sæbe ikke tørrer ud - og der skal den stå i 2 døgn, og så bare vaskes af med vand.
Ville undre mig om den ikke blev brugbar igen...
Efter den behandling tager du noget almindeligt madolie på et stykke køkkenrulle, og giver den - en let strygning - med det.
På samme måde med pletter på tøj - der ikke lige vil gå væk, dog skal tøjet ikke have - en let strygning - med madolie - efter vask...
PS. Er det selve metallet der er anløbet / angrebet, så er det UDDDDDDD
| |
|
Rugbrødsforme skal ikke gøres rene, de skal bare tørres af.
Rigtige rugbrødsforme er ofte i et metal som ruster / bliver anløben ved brug af diverse rengøringsmidler, selv et mildt opvaskemiddel vil affedte "jernet".
Men som jeg skrev ovenfor, har man fået sulfo eller andre rengøringsmidler i sådan en form, skal den straks den er tør - smøres ind.
Bare lidt om pleje af - rigtige - rugbrødsforme.
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 17-08-12 09:58 |
|
Citat Rugbrødsforme skal ikke gøres rene, de skal bare tørres af. |
så husker jer rigtig det var jo sådan jeg gjorde, lige indtil en venlig hjælper ville hjælpe med opvasken efter en fest og formen røg med i opvasken, der skulle være "rent bord" efter festen.
Jeg sætter en ny form på ønskesedlen Citat Du kan jo ikke vide præcist hvilket metal formen er lavet af, og derfor hvad det er for noget, du spiser som krydderi på brødet! |
netop og det er jo ikke en større formue vi snakker om her
| |
|
Nu du skal have ny form, så se om du kan skaffe en træramme i stedet.
Måske i Metro - eller søg på nettet.
Bagerne bruge trærammer - vanligt til 10 sidebagte rugbrød - nok lige i overkanten til dig...
Men det ville undre mig, om der ikke var mindre rammer på markedet - ellers prøv en grossist i bageri udstyr.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 17-08-12 10:50 |
|
Min kone bruger en "Eva rugbrødsform" som bare skylles en gang i mellem.
Den er belagt med noget der ligner Teflon indeni.
Pris: Ca. 250-300 kr.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 17-08-12 15:58 |
|
Min favorit er en form af silicone. Den er ikke så stiv så brødet bliver lidt rundt i formen, hvis man ikke sætter den i ovnen med en udvendig afstivning.
Til gengæld er smøring og papir helt overflødigt. Brødet falder ud når men bare hælder den , og den går med i opvaskemaskinen uden problemer.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 17-08-12 16:15 |
|
Eva rugbrødsformen har jeg haft mange år, den er genial, men jeg har set folk brokke sig over holdbarheden på de nyere, så det skal man nok lige chekke, da der er ret pebrede.
Man kan få siliconeforme med en ramme i toppen (den skydes ind over nogle tappe), de holder formen fint, har lige lavet en terrine i dag, ingen problemer. Og så er der lige det med opperen!
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 17-08-12 23:47 |
| | |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 17-08-12 23:54 |
| | |
|
Hej o.v.n ...........
Grunden til at jeg skyller bagepapiret under koldt vand, og derefter vrider vandet af, er at så er det nemt at tilpasse det i enhver form for form (!).
Papiret bliver så blødt at det er nok at bare lægge det i formen, så vil dejen selv komme ud i alle hjørner, hvis man presser den lidt med en spatel!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|