/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vindruer
Fra : frieda
Vist : 611 gange
200 point
Dato : 28-09-11 11:08

Jeg bor jo, som flere ved, nede ved den tysk/franske grænse og har et par pragtfulde meget produktive vinranker i min have.

Vi plejer at være på ferie, når de spiselige druer er modne, til stor glæde for naboerne, der har frit spil, men i år er vi hjemme og kan slet ikke spise alle druerne.

Så her har jeg brug for jer!

Forslag til, hvad jeg kan gøre med dem?

Det drejer sig om en blå og en grøn, desværre ikke kærnefri.

TAK

 
 
Kommentar
Fra : pifo


Dato : 28-09-11 11:11
Kommentar
Fra : pifo


Dato : 28-09-11 11:13

Jeg elsker selv den afrikanske ret Bobotie. Jeg laver den lidt ud af hovedet, men her har du i hvert fald en opskrift at gå efter:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=157

Du kan sagtens erstatte lammekød med kalv/flæsk eller okse.

Smager DAJLI'

Accepteret svar
Fra : pifo

Modtaget 210 point
Dato : 28-09-11 11:18

Endnu en idé er at lave et tilbehør til kød, som består af:

Bladselleri i skiver
Halve udstenede druer
Ristet bacon
Valnøddekerner


Start med at riste bacon. Tag bacon op og lad lidt af fedtet være tilbage på panden. Svits bladselleri og hæld derefter de halve druer på panden også. Til sidst blandes ristede valnødder og bacon i små stykker i.

Lækkert tilbehør til f.eks. kalvesteg



Den gode gamle opskrift fra Karolines køkken er heller ikke at foragte:

http://arla.dk/opskrifter/kylling-med-vindruer/


Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 28-09-11 12:07

Eller, mest nærliggende, at lave vin af dem...



Kommentar
Fra : frieda


Dato : 28-09-11 12:19

Ja, men hvordan. Skal jeg op og trampe i en tønde

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 28-09-11 12:52
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 28-09-11 15:04

I BBC-serien om den Victorianske køkkenhave viste de hvordan man kunne langtidsopbevare vindrueklaser (så der kunner serveres friske vindruer for herskabet om vinteren) i orangeriet, hvor hver klases stilk var stujjet ind i en skråtliggende vinflaske fyldt med vand, såvidt jeg husker var orangeriet holdt frostfrit, om der er behov for det i Alsace-Lorraine ved jeg ikke.

Men det kunne da være sjovt at prøve!

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 28-09-11 17:48

Frys nogle af dem- så er der altid til kolde drinks

Godkendelse af svar
Fra : frieda


Dato : 13-10-11 08:58

Tak for svaret pifo.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste