/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Vindruer
28-09-11 11:11
: pifo
28-09-11 11:13
: pifo
28-09-11 11:18
: pifo
28-09-11 12:07
: svendgiversen
28-09-11 12:19
: frieda
28-09-11 12:52
: pifo
28-09-11 15:04
: vagnr
28-09-11 17:48
: smuller54
13-10-11 08:58
: frieda
Vindruer
Fra :
frieda
Vist : 611 gange
200 point
Dato :
28-09-11 11:08
Jeg bor jo, som flere ved, nede ved den tysk/franske grænse og har et par pragtfulde meget produktive vinranker i min have.
Vi plejer at være på ferie, når de spiselige druer er modne, til stor glæde for naboerne, der har frit spil, men i år er vi hjemme og kan slet ikke spise alle druerne.
Så her har jeg brug for jer!
Forslag til, hvad jeg kan gøre med dem?
Det drejer sig om en blå og en grøn, desværre ikke kærnefri.
TAK
Kommentar
Fra :
pifo
Dato :
28-09-11 11:11
Her er der masser af inspiration:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katagorier-3.php?id=15030
Kommentar
Fra :
pifo
Dato :
28-09-11 11:13
Jeg elsker selv den afrikanske ret Bobotie. Jeg laver den lidt ud af hovedet, men her har du i hvert fald en opskrift at gå efter:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=157
Du kan sagtens erstatte lammekød med kalv/flæsk eller okse.
Smager DAJLI'
Accepteret svar
Fra :
pifo
Modtaget 210 point
Dato :
28-09-11 11:18
Endnu en idé er at lave et tilbehør til kød, som består af:
Bladselleri i skiver
Halve udstenede druer
Ristet bacon
Valnøddekerner
Start med at riste bacon. Tag bacon op og lad lidt af fedtet være tilbage på panden. Svits bladselleri og hæld derefter de halve druer på panden også. Til sidst blandes ristede valnødder og bacon i små stykker i.
Lækkert tilbehør til f.eks. kalvesteg
Den gode gamle opskrift fra Karolines køkken er heller ikke at foragte:
http://arla.dk/opskrifter/kylling-med-vindruer/
Kommentar
Fra :
svendgiversen
Dato :
28-09-11 12:07
Eller, mest nærliggende, at lave vin af dem...
Kommentar
Fra :
frieda
Dato :
28-09-11 12:19
Ja, men hvordan. Skal jeg op og trampe i en tønde
Kommentar
Fra :
pifo
Dato :
28-09-11 12:52
Sådan laver du vin:
http://www.idenyt.dk/Haven/Haven-i-ovrigt/Sadan-dyrker-du-vin-fra-din-egen-have-32571
Kommentar
Fra :
vagnr
Dato :
28-09-11 15:04
I BBC-serien om den Victorianske køkkenhave viste de hvordan man kunne langtidsopbevare vindrueklaser (så der kunner serveres friske vindruer for herskabet om vinteren) i orangeriet, hvor hver klases stilk var stujjet ind i en skråtliggende vinflaske fyldt med vand, såvidt jeg husker var orangeriet holdt frostfrit, om der er behov for det i Alsace-Lorraine ved jeg ikke.
Men det kunne da være sjovt at prøve!
Kommentar
Fra :
smuller54
Dato :
28-09-11 17:48
Frys nogle af dem- så er der altid til kolde drinks
Godkendelse af svar
Fra :
frieda
Dato :
13-10-11 08:58
Tak for svaret pifo.
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177558
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408925
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.