|
| Kan marcipan m.m. fryses Fra : bauchmann | Vist : 4769 gange 100 point Dato : 05-09-11 16:08 |
|
Hej.
Fra jeg fra min datter har fået forskellige slags marcipan. Kan disse fryses?
A: Ren rå marcipan 60 % mandler
B: Figurmarcipan med jordbær
C: Bagemarcipan
D: Dessertmasse med pistaciesmag.
E: Hvid og mørk chokolader
Håber i kan hjælpe mig, da det snart er sidste dato for anvendelse.
Torben
| |
|
Hvis det snart er sidste salgs dato ville jeg bage kransekage af råvarerne...
Kransekage kan fryses.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 05-09-11 16:23 |
|
Ja, du kan godt fryse marcipan, specielt hvis du skal bage af det, kan det være nemmere at rive, når det er halvfrossent.
Du behøver altså ikke at bage først.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 05-09-11 16:26 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 05-09-11 18:18 |
|
Du kan kun bruge det i bagværk
Citat Marcipan er ikke velegnet til at fryse ned, da sukkeret vil udkrystallise. Har du påtænkt at bruge den frosne marcipan i kager og lignende, kan du godt fryse det ned, for det udkrystalliserede sukker vil ikke kunne set i den færdige kage. |
fra Arlas hjemmeside
og chokoladen egner sig heller ikke til det:
http://criollo.dk/diverse/opbevaring.asp
| |
|
Det var jo lige det jeg foreslog,
frys ikke marcipan, men bag kransekage, som du kan nedfryse...
| |
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 100 point Dato : 05-09-11 19:17 |
|
Citat Det var jo lige det jeg foreslog,
frys ikke marcipan, men bag kransekage, som du kan nedfryse... r |
Jo jo, men du kan nu godt fryse marcipanen og bruge den til bagværk efterfølgende - det har jeg gjort masser af gange, når der har været rester efter jul. Det er jo ikke sikkert, man lige gider at stå og bage før frysning, og det er altså ikke nødvendigt. Og marcipanen kan så bruges i kager eller is. Det fungerer også fint. jeg kan i øvrigt ikke fordrage kransekage, så jeg bruger den frosne marcipan til kager med rabarber og marengsmasse
Jeg har nu også frosset fyldt belgisk chokolade ned nogle gange, og med risiko for at der kan dannes et hvidt lag på chokoladen, så er det en udemærket løsning, hvis man ikke kan spise det hele på én gang.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 05-09-11 19:39 |
|
Citat Det var jo lige det jeg foreslog, |
@ svendgiversen
Man behøver ikke at bage først- som pifo også skriver, man skal bare kun bruge det til bagning eller noget at det som pifo foreslår.
| |
| Godkendelse af svar Fra : bauchmann |
Dato : 05-09-11 19:40 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 05-09-11 19:43 |
|
min overskudschokolade fra jul, bruger vi også endnu
Vi købte den tykke gode chokolade til overtræk. Vi er lige nu igang med at bruge det sidste. Vi har lige revet en del i en ganske alm. chokoladebradepandekage- det funker fint.
Sidste dato ? Det kiggede vi ikke på, den er opbevaret i køleskabet og ser fin ud.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|