|
|
Spis det ikke,
min svigermor købte mel, når det var billigt, og havde kælderen fuld,
da hun blev svagt seende, kunne hun ikke se miderne...
Hvad koster mel i forhold til en alvorlig mavelidelse?
Smid det ud...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 18-08-11 13:15 |
|
Jeg tror bare jeg ville bage skidtet, hverken mider eller bakterier overlever en tur i ovnen, og smage på det bagefter, der er ingen risiko for helbredet ved det.
Mit gæt er, at der ikke vil være en forskel, der kan smages.
Skal det være videnskab, skal I selvf. købe en ny tilsvarende blanding og bage samtidig, og derefter lave en blindsamgning (I skal ikke vide, hvilken der er den gamle).
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 18-08-11 18:00 |
|
Er der ikke noget om at mel mister hæveevnen når det er for gammelt ?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 18-08-11 21:46 |
|
Citat Er der ikke noget om at mel mister hæveevnen når det er for gammelt |
Det er der vist ikke noget bevis for.
Hævevnen handler mere om hvilken meltype der er tale om.
Og en surdej kan eks. miste hæveevnen hvis den bliver for gammel.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 18-08-11 22:00 |
|
Citat Men hvad med ½ eller 1 år for gammel? |
Ja, her i huset bliver det konsekvent kasseret. Men det er mere fordi, jeg ikke vil risikere at evt. smådyr breder sig til hele sortimentet i skabet- det har jeg prøvet.
Melblandinger til diverse færdigbrød er dog tilsat ascorbinsyre for at forbedre hæveevnen og hvis der eller ikke er dyr eller andet i, ville jeg bare gøre forsøget.
Melblandinger kan ikke sammenlignes med al øvrig økologisk mel eks. ølandshvede, spelt osv - de skal opbevares mørkt køligt osv.
Derfor er jeg meget opmærksom på, at alle den slags meltyper er i lukkede beholdere, så hvis der skulle vise sig et eller andet kryb, så bliver det i beholderen.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 18-08-11 22:05 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 18-08-11 22:07 |
| | |
| Accepteret svar Fra : Sandvad261 | Modtaget 50 point Dato : 20-08-11 22:23 |
|
Som gammel bagersvend vil jeg mene at det kommer helt an på hvor man opbevarer sit mel, tørt og køligt, så vil jeg mene at det godt kan tåle at blive et halvt år for gammelt.
Hvis melet opbevares for varmt, så vil det hurtigt gå til, bla. på grund af mider, men skulle der komme mider i det, så opbevar det et køligt sted, så fordufter miderne igen.
I min unge dage var jeg ude og sejle på de store verdenshave, og her var der gået mider i melet, så da' jeg fortalte kokken hvorfor, og melet derefter blev flyttet ind i forrummet der er ret køligt, så havde vi vores mel i fred, og ingen blev syge af at spise brød af det.
Jeg ser, at der er en der har skrevet noget om problemer med at få brødet til at hæve, det har intet på sig, det er helt og alene gæren man kommer i der får det hele til at hæve.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|