|
| persille sovs Fra : Højris | Vist : 2356 gange 200 point Dato : 01-03-11 20:02 |
|
Hej Kandutter !
Så er der stegt flæsk m. persille smovs.
Der er noget om at man ikke må gemme sovsen til dagen efter, men hvorfor. ?
Hvad er det som sker ???
Højris
| |
|
Jo, men du må ikke varme den op igen, så bliver den giftig...
| |
|
Hvis du kommer persillen i EFTER, at du har taget sovsen fra blusset, så må den ikke opvarmes.
Hvis du derimod har ladet sovsen koge EFTER, at du har kommet persillen i, så må den gerne opvarmes.
Sædvanligvis kommer jeg persillen i efter, at sovsen er taget af blusset, men da min datter var lille havde hun en periode hvor hun sov når vi andre spiste, så da lod jeg persillen koge med, så jeg kunne varme en portion mad til hende når hun var vågnet.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 01-03-11 20:42 |
|
Grunden til at man siger at persille og grønkål ikke skal opvarmes er nitrit. Nitrit ophobes i kroppen og i stor mængde kan det også være giftigt for en voksen. Små mængder kan slå spædbørn ihjel.
Så reglen om opvarmning er en forholdsregel som beskytter folk mod nitrit forgiftning.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 01-03-11 21:14 |
|
Uden at skulle skræmme nogen fra vid og sans, så er problemet med ikke gennemkogt persille noget helt andet, nemlig de jordbakteriier, der kan være på persillen, og som ikke bliver slået ihjel gennem opvarmning.
Det kan betyde at en af verdens farligste gifte, pølseforgifning, kan vokse i din persillesovs. Den koncentrerede gidt skulle være farlig nok til, at et finger fuld skulle kunne slå hele verdens befolkning ihjel, hvis vi altså er flinke nok til at stå i kø allesammen og tage lige den milliontedel gram, der slår os ihjel. Jeg ville ikke stå i kø!
http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=30686
Som andre har skrevet, hvis persillesovsen opvarmes grundigt inden servering, og nedkøles hurtigt i køleskabet, er der ingen problemer, men det sikreste er at lave en bechamelsovs, og have den hakkede persille som drys, så smager den også mest af persille,
| |
|
Det er godt nok længe siden jeg har lavet en opbagt sovs.
Allerede da jeg boede hjemme (ca. 28 år siden) indførte min mor "fedtfattig madlavning", så persillesovs bliver lavet ved, at varme noget mælk i en gryde (gerne minimælk;)) og så jævne den, heri kan man evt. komme en lille klat rigtig smør.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Højris |
Dato : 02-03-11 20:39 |
|
Tak for svaret LuffeA.
Svend hvis du bliver varmet tilstrækkelig op. så bliver du vel også giftig.
Troldepige ja din lille microtrold har det åbenbart godtnok, så det må man jo så godt.
Granner nitrit brugte de jo i gamle dage til at gøre kød rødt med, så hvis vi bliver slagtet efter en gang stægt flæsk med persille sovs ser vi røde ud indeni.
Troldepige jeg må sige at jeg er glad for, at jeg ikke deler middagsbord med dig.
Nej ser du. hvis Luffe bød mig på en gang af den herlige spise, se så var det noget der vil noget.
Et par skefulde af fedtet, yes .
Konklusion:Under opbagningen en tot, når sovsen er næsten færdig et ordentlig pulver og så en skål til at efterdrysse med. den burde være sikker.
Højris
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-03-11 17:02 |
|
Citat Et par skefulde af fedtet |
Ja, det giver "piftet", og så til stuvede grøntsager, spinat og hvidkål , dog ikke hvis man har stegt fisk.
Min far skulle altid have alt stegefedtet med ind til bordet, men vi har mere magre tider nu
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|