|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 17-12-10 14:41 |
|
Der er mange opskrifter på hjemmelavet marcipan.
jeg kan slet ikke se rosenvand er nødvendigt. Een enkelt nævner det alene hvis man synes marcipanen er blevet for hård.
Prøv selv at google hjemmelavet marcipan, der er mange muligheder.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 17-12-10 14:43 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 17-12-10 14:44 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 17-12-10 14:45 |
|
næh, nej du kan købe det i matas, så vidt jeg har læst mig til. Men behøver du det overhovedet ?
Se de link jeg har sendt
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 17-12-10 14:49 |
|
Se her: Det er det eneste sted, jeg har læst mig frem til at der skal bruges rosenvand
Citat HJEMMELAVET MARCIPAN 50 %
Det er ikke så svært at lave sin egen marcipan, hvis man har lyst og tid til det. Smut 1 kg mandler, læg dem på bagepapir i ovnen og rist dem let gylden. Det er nemmere at blende, hvis mandlerne er ristet og smagen forstærkes. Mandlerne kan blendes i en Moulinex blender, som er velegnet til det eller i en anden blender, som er i huset. Prøv at blende dem så fin som mulige. Hæld mandlerne i en stor skål og tilsæt 500g fineste glasursukker eller sigtet florsukker.
Glukose gør marcipanen mere holdbar. Smelt ca. 60-80g og hæld i mandelmassen. Rosenvand (Matas) anvendes, hvis man mener, at marcipanen er for hård.
Ælt marcipanen til en tilpas konsistens og lav en rulle, som lægges i lufttæt beholder.
Den hjemmelavede marcipan har ikke en særlig lang holdbarhed, derfor skal den opbevares i køleskabet og anvendes snarest. |
| |
| Kommentar Fra : Dieter |
Dato : 17-12-10 14:53 |
|
Til smuller 54
Jeg har bare bemærket at de fleste opskrifter skriver om rosenvand. Jeg kender ikke dens egenskaber. Så er da bare noget usikker.
Men jeg tror nu, jeg prøver at undvære det. Så må jeg se om der kommer noget ordentligt ud af det.
| |
| Accepteret svar Fra : smuller54 | Modtaget 210 point Dato : 17-12-10 14:55 |
|
OK, nu har jeg knækket nødden
læste lidt hist og her
Rosenvand bruges istedet for æggehvider, for at den ikke bliver for tør.
Men idag kan man jo sagtens købe pasteuriseret æggehvider og så er det jo ikke noget problem
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|