|
| Selvhævende mel Fra : stjerneboern | Vist : 10879 gange 50 point Dato : 20-09-10 22:43 |
|
Hej. Er der nogen der skal hjælpe mig med forskellen på færdigkøbte selvhævende mel, og den når man selv bager og blander mel /bagepulver sammen.
Hvad er den anden bedre til ??? og hvorfor skal man bruge den istedet for selv at blande mel /bagepulver sammen.
(ved så godt at man kan lave den selvhævende mel selv).
I mange opskrifter står der at man skal bruge selvhævende mel, og den man køber koster 55 kr for 1½kg det er lidt dyrt, især når man ikke ved hvad den gør bedre .
Men måske ligge nogen inde med en god forklaring
| |
| Accepteret svar Fra : vigil | Modtaget 60 point Dato : 20-09-10 22:56 |
|
Jeg tror, at den simple forklaring er, at opskrifter med selvhævende mel er direkte oversat fra engelsk/amerikansk
I den engelsktalende verden skal det helst være så nemt som muligt, så alt bagemel er fra fabrikken tilsat bagepulver/hævemiddel.
Min egen erfaring er, at det hjemmelavede danske selvhævende mel er fuldt på højde med det (for det mest importerede) færdigblandede.
Så fortsæt du bare med god økonomi
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 21-09-10 13:13 |
|
Hejsa.
Se her.
Citat Wikipedia er din ven:
Self-rising or self-raising flourThis is "white" wheat flour or wholemeal flour that is sold premixed with chemical leavening agents. It was invented by Henry Jones. It can also be substituted by Maida when cooking under the Indian Cuisine. Typical ratios are: U.S. customary:
one cup flour
1 to 1½ teaspoon baking powder
a pinch to ½ teaspoon salt
Metric:
100 g flour
3 g baking powder
1 g or less salt |
Oversat skal du tage 100 g. mel
tilsætte 3 g. bagepulver
og lidt salt.
Så har du en selvhævende mel til "ingen" penge.
| |
|
Tak men jeg har opskriften på selvhævende mel, men havde bedt en anden om at købe 2 poser færdig lavet, og fik et slagtilfælde over prisen. Så kunne det være interessent at vide om det ene er bedre end det andet til den pris.
Men som du skriver Vigil, er der nok rigtigt at over på den anden side skal alting være så nemt så muligt og derfor er den lavet
Venter lige og ser om der evt skulle komme en bedre forklaring
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 21-09-10 22:05 |
| | |
|
Hej Vigil.
Der kommer vist ikke flere gode forklaringer til dette indlæg.
Og din forklaring lyder som noget jeg også ville have sagt.
Så jeg bruger bare min egen opskrift fra nu af, så undgår jeg at blive fattig på mel
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|