|
| Bønnespirer Fra : Christa.N | Vist : 1647 gange 100 point Dato : 12-09-10 14:26 |
|
http://peecee.dk/upload/view/265865/full
Kan i huske den ?
Jeg har stadig min..... (et eller andet sted)
- dengang havde alle med respekt for sig selv, mungbønner og lucerne spirer i køkkenet. Jeg brugte det i varm mad, i salater og som pynt på leverpostejmaden - vandet blev brugt til at vande blomsterne med, det skulle være såå godt for planterne.
Hvorfor blev det pludselig umoderne ?
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 12-09-10 14:32 |
|
Jeg køber da tit bønnespirer, men bruger dem kun i wokmad.
De andre typer spirer bryder jeg mig ikke om.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 12-09-10 14:33 |
|
Tja, det er med bønnespirer som med tomatsalat, indbagt mørbrad, rejecocktail og flødekartofler. Pludselig er det bare ikke "in" mere....
Når det så er sagt, så sker det stadig at jeg sætter bønner til at spire, sår karse i vindueskarmen og tilbereder ovennævnte retter. Ren nostalgi
Spirerne er jo sjove at følge, mens de spirer.
Og det er stadig lækkert i salaten.
Mon sushi en dag også bliver umoderne?
Før var der pølsevogne, så kom grillbaren med forårsruller, så pizza, aå kebab, så sushi...... Hvad bliver det næste?
| |
| Kommentar Fra : spam-free |
Dato : 12-09-10 14:57 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-09-10 20:34 |
|
Citat Hvorfor blev det pludselig umoderne ? |
Fordi, førhen kunne vi kun købe dem på dåse. Men efter at vi selv begyndte at dyrke dem, kunne vi også få dem friske i supermarkedet.
Og som alt andet- ikke slow food , men så fast som over hovedet muligt food-
det er trenden.
Så er der heldigvis en modsat trend- med Camilla Plum, Meyer, og de økologiske landmænd, som viser en anden vej- som mange er begyndt at følge.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 13-09-10 00:04 |
|
Som dengang folk kom hjem fra Mallorca med de første Tjæreborg-fly.
Alle skulle lave crepe suzette hjemme og bestille på danske restauranter.....nu er det vel svært at opdrive nogen steder
Jeg elsker også højt smørrebrød, men efter tre dage i træk med det i firmaet glædede jeg mig sgu til at komme hjem og nøjes med Aldis 3-stjernede på en fedtemad.
| |
| Kommentar Fra : spam-free |
Dato : 13-09-10 01:36 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 13-09-10 05:40 |
|
Ja ja, Nordsted. Gammeldavs' eller ej. Du har ret - det er gode sager
Men hvor ofte serverer du det til gæster?
Der var en gang, hvor det næsten var standard på mange menneskers gæstemenu.
Rejecocktail
Oksesteg med flødekartofler og tomatsalat
Fløderand
Men tilbage til bønnespirerne: Skægt "apparat", du har dér, Christa.N.
Jeg havde sådan en fidus en gang. Hvor mon den blev af?
Du må kunne sælge den. Der er så meget andet fra den tid, som kan sælges dyyrt i dag
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 13-09-10 09:16 |
|
Citat Men hvor ofte serverer du det til gæster? |
De unge er helt vilde med hjemmelavet lasagne, så ofte bliver vi "tvunget" til at serverer den, og der bliver altid serveret tomatsalat til
Bønnespirer er mest til privaten... work og sammenkogte retter..Ehm... rejecoktail, er ofte på menukortene på div. restauranter, så helt yt er den ikke
Gem du bare spirekassen, den kan ikke vare så længe før det bliver et hit igen..
Sørgeligt at tænke på alle de gode danske grøntsager, som de unge ikke bruger, f.eks porrer, blomkål,pebberrod, hjemmesyltede rødbeder, asier, græskar osv... mon de også bliver moderne igen??
| |
| Accepteret svar Fra : lham | Modtaget 100 point Dato : 13-09-10 09:49 |
|
BØNNESPIREAPPARAT
a pros pos christa N s apparat.
Lavede selv en stak i de tider ( haves stadig men samler for meget støv-må have liv i dem igen )
Stort rødbedeglas -låget væk . Sprittes af udvendigt og males med tavlelak. Så kan man skrive start dato mv på med kridt og dagslys trænger ikke ind. Stort spændebånd der kan nå ned over der hvor låget var og imellem en stump plastfluenet.
Så er det bare et par spks ming/andre bønnefø i vand på -skifte hver dag ( nemt da det jo løber ud gennem fluenettet ) og så stop vandskift når de spirer.
Færdige :spis/til køleskab . 3 af den slags glas og du har masser af "gratis " spirer hver dag.
| |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 13-09-10 10:32 |
|
Citat Du må kunne sælge den. Der er så meget andet fra den tid, som kan sælges dyyrt i dag |
Man kan stadig købe dem i Helsekost butikker for 65 kr http://www.helsebasen.dk/search.asp?keyword=spirekasse&btSearch=S%F8g
- nej jeg vil ikke sælge
tænker mere på at få gang i den igen, så vi kan lave noget wokmad f.eks.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Iham YES, det var syltetøjsglas vi brugte til at starte med
- men så kom det frem, det med at vandet, der blev opsamlet i spirekasserne var fyldt med næringsstoffer og RIGTIG godt at vande med (så intet gik til spilde)
Så kunne man sidde og strikke hønsestrik, mens en vitaminbombe af spire voksede i karmen.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Christa.N |
Dato : 14-09-10 14:34 |
|
Tak for svaret lham.
Hyggeligt og nostalgisk
SKØNT
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|