|
| Bedste lagkage Fra : Klumme | Vist : 3148 gange 200 point Dato : 23-07-10 21:43 |
|
Jeg "leger" med lagkager pt og vil gerne have en kanonopskrift på en eller flere lagkager.
Den er primært til voksne (må gerne indeholde spirituosa) må gerne være lidt "våd", ikke for sød og ikke kunstfærdigt udstyret med små marcipanengle og lignende krims krams.
Kom med et bud.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 23-07-10 21:59 |
|
Køb tærtebunde eller bag dem selv. Lave vanillacreme og pisk flødeskum. De to ting blandes. Så kommer man hindbærmarmelade på begge bunde, både den i bunden og den i midten. Begge bunde dryppen med portvin. Og marmeladen skal ud over hele bunden i et tyndt lag.
Så lægges lagkagen sammen og pyntes med chokoladeglasur. Og ikke andet. Det er en frisk lagkage.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 23-07-10 22:03 |
|
Alm kagecreme eller råcreme??
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 23-07-10 22:08 |
|
Okayyyyy så kan en sabayonnecreme osse bruges.
Foreløbig tak granner
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 23-07-10 23:02 |
|
Spirituose og søde sager kan du komme i fyldet eller mellem lagene, for det er vel lagkage du efterlyser? Og ikke forskellige kagecremer
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 23-07-10 23:11 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 23-07-10 23:13 |
|
3 lagkagebunde:
syltede ferskner i dåse
bananer
frosne hindbær
chokolade som rives
alm kagecreme/ (pulver fra tørsleffs, som koges og kølner af)
alle bunde dryppes med lidt lage fra fersknerne.
1. lag
frosne hindbær blendes og blandes med flødeskum, drysses med chokolade
2. lag
kagecreme og ovenpå bananer i skiver,
samt ferskner i stykker.
3. lag
ovenpå pyntes med flødeskum og hele hindbær og revet chokolade
| |
| Accepteret svar Fra : EA_HS | Modtaget 200 point Dato : 23-07-10 23:18 |
|
Øhh,.. mener du skal nok ikke lige starte med den store opskrift,. (300 prs.)
300 personer:
200 æg
5 kg sukker
25 gode vanillestænger
25 kg Mascarpone (flødeost)
Ca. 20 liter stærk kaffe
5 liter Amaretto (mandellikør)
Ca. 1,5 trillebørfuld Savoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver
| |
|
uhm lagkage
Et hit hos børn og voksne er en flødebollelagkage med syrlig hindbærcreme. Nok ikke lige det du søger i denne omgang,- den er nem, og kan sikkert bruges på et eller andet tidspunkt.
3 lagkagebunde 1/2 l piskefløde
300 g næsten 2 spsk. flormelis
optøede hindbær 1 bakke flødeboller (12 stk)
Hindbær moses og flormelis bandes i. Pisk fløden meget stiv og vend hindbærrene i så det bliver en flot lyserød creme. Bunden tages af flødebollerne. Put 6 flødeboller på den nederste lagkabebund. Mas dem ud og kom hindbærcreme på . Gentag på bund 2. Afslut med den sidste bund. Smøres med hindbærcremen. Brug det sidste creme på lagkagens sider. Pynt f.eks. med halverede flødebollebunde, friske hindbær eller krymmel.
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 24-07-10 00:21 |
|
Smuller54
Bananer i skiver hører ikke hjemme i lagkager.
| |
|
enig med o.v.n.
uhm ....... chokoladeroulade med bananer og flødeskum!
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 24-07-10 09:17 |
|
Himmelsk let lagkage
Nøddelagkage
4 æg
85 g sukker
50 g hasselnødder
50 g mandler
1 spsk mel
½ tsk bagepulver
rasp
2 dl piskefløde
1 ds mandariner
valnødder
revet chokolade
Pisk æggeblommerne med sukkeret. Kværn nødderne og bland dem i æggene med mel og bagepulver.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Bages i tre lagkageforme ved 180 grader i ca 15-20 min til gyldenbrun.
Lægges sammen med flødeskum og mandariner fra dåse (så er skindet nemlig taget af).
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 24-07-10 09:21 |
|
Og så bager jeg også selv Othello- lagkage ved meget festlige lejligheder. Bor jo i udlandet og kan ikke købe den ved bageren. Makronerne bliver fragtet hjem fra Danmark.
Skal bage "bryllupskage" næste måned til en god veninde. Måske har du Klumme, der "leger med lagkager" en anden idé (end Othello'en)? Ikke noget med en høj en, det tror jeg ikke, jeg kan få til at fungere.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 24-07-10 09:26 |
|
Ikke en egentlig lagkage, men en ide til fyldet
Smelt nougat og bland med flødeskum, og kom valnøddekærner i
Vi laver også flødebollelagkagen, men i stedet for hindbær, bruger vi jordbær
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 24-07-10 22:13 |
|
Hej Frieda.
Jeg vil afstå fra vejledning og forslag. Det rækker min ekspertise ikke til på nuværende tidspunkt. Men tak for tilliden. Jeg tror dog at jeg vil eksperimentere med en sabayonnecreme, som jeg synes er en meget lækker ting og så selvfølgelig frisk syrlig frugt, så lagkagen bliver syrlig/sød og våd og ikke klamsød og kedelig tør.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 28-07-10 13:33 |
|
Englelagkage på chokoladebunde.
Fyld:
2 æggehvider
3 spsk. vand
1 tsk. Vanillie
200 g. sukker
Piskes i vandbad til det er helt stift
Det køles ned i køleskab og man skal sikre sig at det er helt koldt. Stik en finger ned midt i for at mærke om det er koldt. Hvis det ikke er rigtigt koldt så skiller det når man rører smørret i.
Når blandingen er rigtig kold (næste dag) røres der 225 g blødt (ikke smeltet) smør og 25 g kakao i.
Denne masse er nok til 1 lagkage.
Så lægges creme og bunde sammen og det hele drysses med flormelis.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-07-10 13:16 |
|
Hey Frieda.
Sjovt du nævnte makroner i forbindelse med Othellolagkagen. Mange opskrifter på nettet er uden makronbund, men udelukkende med lagkagebunde. Jeg mener at din model er den rigtige, men fortæl mig lige, hvoran du "klistrer" makronerne sammen (hvis du altså gør det) så der bliver en bund ud af dem. Jeg gider nemlig ikke selv bage en makronbund.
Ellers mange lækre opskrifter. Har besluttet at lave Othelloen som dessert på lørdag til mine gæster. Det er bønder der skal bespises loool, så det finere franske og italienske køkken er lagt væk og den står på god gammeldags rød/hvid flæskesteg ad librium m. flæskestegssovs med en kinematisk viscositet på mindst 80 og kartofler der kan suge, samt konfirmandkartofler og hj.lavet agurkesalat...og såååååå darhhhhh darhhhh Othellolagkage. Det er ren slankemad, hvis man skulle være lidt anorektisk anlagt
| |
| Kommentar Fra : Lilledudi |
Dato : 16-08-10 22:41 |
|
En lag kage man sukker efter.
Først et drys sukker på fadet du vil severer lagkagen på, så hænger den ikke i,
også et lag syltetøj - jordbær ?, også et lag makroner der er trykket i stykker,
så kommer vi til cremen den må godt være en færdig pakke til mælk, pisk cremen godt og lad den stå ca. 15 m/m mens du henter en flaske whisky, så pisker du igen til cremen er lind også kommer du whiskyen i 3-4 spiseskefulde og så en sjat, så pisker du fløde til en dejlig skum men pas på ikke for meget så den bliver grynet, du kommer så skum i der svarer til en 1/3 af cremen,
så skal makronerne lige have et lag, så er det bananer skåret i skiver så de dækker heje bunden,
næste bund sskal pave en tur med portvinsflasken ikke så det driver, crem igen så jordbær ?og så
den 3 bund som låg, hvis du giver den et lag skum mens den likker på bordet er det meget nemmer
at styrer, så sprøjter du skum hele vejen rundt pynt kan være mange ting ? jordbær / hinbær må ikke være surer, du kan også bruge chokolade som knapper eller revet - høvlet.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|