|
| Kerner eller ej? Fra : o.v.n. | Vist : 1435 gange 100 point Dato : 13-03-10 19:18 |
|
Heromkring hvor jeg bor bliver det bliver sværere for hvert år der går at finde og købe ganske almindelig rugbrød, trenden synes at være brød bagt af uformalede kerner - hvorfor det?
Spiser du brød med hele kerner, hvis ja hvorfor gør du det?
Ret irriterende at være tvunget til tandstikkere og andre værktøjer til at fjerne fastklemte kerner fra tænderne efter at have spidt brød
Fibrene er nøjagtig ens i rugmel og i hele kerner så det kan ikke være svaret smagen er også bedre i brød bagt af mel, så heller ikke der er svaret
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 13-03-10 19:49 |
|
Jeg spiser mørkt rugbrød uden kerner, tidligere et mørkt maltet rugbrød.
Oftest er der 10-12 forskellige med kerne og så 1 slags uden kerner...... hvis jeg er heldig, øv.
En dag i Netto spurgte jeg om der kom mørkt rugbrød snart, der blev svaret nej, fordi der er jo så meget forskelligt med kerner.............................. jeg blev så paf over svaret at jeg ikke fik taget til genmæle.
Vores bager har et dejligt mørkt rugbrød - så der bliver der handlet rugbrød nu.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 13-03-10 21:17 |
|
Citat Ok indtil videre 2 med samme smag som jeg |
Nu kender du så 3...Leif HADER de kerner.
o.v.n. du har tidligere fortalt du af og til handler i Bilka.
Der har de det mest vidunderlige rugbrød fra egen bager....mørkt maltet og det smager så englene synger.
Citat Spiser du brød med hele kerner, hvis ja hvorfor gør du det? |
Ja det gør jeg så ...det er jo sundt og fibrene er godt nok det samme men det holder altså god orden i maven.
Men det er de rugbrød med bløde kerner jeg holder af og gerne det der hedder kartoffelrugbrød far Aldi.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 13-03-10 21:30 |
|
Citat , Aldi og Spar har dem ikke |
Nu bliver jeg altså forvirret o.v.n.
Vores Aldi HAR rugbrød , mørkt , uden kerner.
Og jeg regner da med det er de samme varer i alle Aldi forretninger i hele landet.
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 13-03-10 21:32 |
|
Citat Og her er lidt fra netdoktor |
det var ikke rar læsning så jeg vælger ikke at tro på alt hvad videnskaben hitter på hele kerner mætter ikke - de går jo ufordøjede gennem systemet, os hårdtarbejdende folk skal altså have noget fordøjeligt
jo jeg har en månedlig tur i Bilka og har et mindre lager af Bilka bagerens fedtfattige rugbrød med hjem, den er god men som før skrevet - der er langt til de store butikker
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 13-03-10 21:36 |
|
Citat jo jeg har en månedlig tur i Bilka |
o.v.n. du må købe godt ind og putte i din fryser.
Det gør jeg selv når jeg finder lige det rugbrød jeg vil ha'.
Og det smager jo som nybagt når man tager det op igen.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 13-03-10 21:47 |
|
Citat men det er bagt i Tyskland |
Ja det må jeg så indrømme jeg ikke har lagt mærke til .
Men jeg vil da lige tjekke det ud næste gang jeg skal i Aldi.
men bortset fra det så er Tyskerne jo kendt for deres brød.
Og os her lidt tæt på grænsen tager da i Aldi i Tyskland og jeg må da indrømme jeg hamstre dernede.
For det første kan jeg godt li' deres brød og for det andet så koster det under det halve .
| |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 14-03-10 09:45 |
|
Jeg kan nærmest ikke få rugbrød groft nok !
Jeg elsker det grove med oceaner af softkerner i, både fordi det er det sundeste, men allermest fordi det smager bedst !!!
Mens vores børn var små og til de fløj fra reden bagte jeg selv vores rugbrød - i næsten 20 år holdt jeg "liv" i surdejen - og jeg har en pragtfuld GROV opskrift, hvis nogen er interesseret.
I dag køber jeg et skønt rugbrød i Føtex, der er langtidshævet og med surdej.
Hvis i ikke kan skaffe det rugbrød i allerhelst vil have, kan jeg varmt anbefale hjemmebagt. Når man først er kommet en i en rytme er det ikke spor besværligt ! alternativ nemt rugbrødsmelblanding, som kan være udmærket.
| |
|
Kærner eller ikke kærner...?
Helt klart masser af kærner....laver selv jævnligt mellem 100 og 200 flute med alle de kærner i, som dejen kan tage, og dertil hjemmebagt rugbrød, køber den med tør gær pakken ovenpå, og så tilsætter jeg masser af knækkede rugkærner - hørfrø - sesam etc.
Og helt klart af denne grund.
For at holde maven i orden - og passagen fri...
Har jeg spist- død mad - en weekend, føler jeg mig oppustet, og kan helt klart mærke, at det - hvad skal jeg kalde det....er noget længere tid om at komme igennem systemet...
Hilsen fra vedikkealt
| |
| Kommentar Fra : vimalaE |
Dato : 09-05-10 13:49 |
|
o.v.n
Jeg synes du skal bage dit brød selv - sådan for at afrunde den økologiske stil ;)
Det er efter min mening fis i en hornlygte og handler kun om populisme, at spise så fedtfattigt. Du er bondemand. Du skal ha smør og fedtkant og det er der intet galt i. Hvis du også husker de rene (økologiske) olier, så du får ca. 1/3 af hver fedttype.
Naturligvis er der gode ting i kerner og solsikkekerner osv og hvis man tygger sin mad grundigt, så går det ikke til spilde. Gir dig dog ret i irriterende hårde kerner, der sidder i alle tændernes små sprækker og bare ser dumt ud. :)
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|