|
| hvor meget skal jeg lave ??? Fra : chicapigen | Vist : 5623 gange 300 point Dato : 28-10-09 15:29 |
|
hejsa kandusser !
jeg skal i forbindelse med min mands 50 år´s fødselsdag , give lidt mad på hans arbejdsplads og jeg har tænkt mig at lave glaseret skinke, frikadeller og dertil kold kartoffel salat .
der skal være til ca. 60 personer
jeg har købt 3 store skinker på ca. 1,8 kg stk.
men hvor mange frikadeller syntes i jeg skal lave ??
og hvor meget kartoffelsalat skal jeg ca. beregne pr. person ??
det er gutter der arbejder udendørs , så de kan godt tage fra
hilsen chicapigen
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 28-10-09 15:46 |
|
Hvis du fraregner svind på skinkerne når du tilbereder dem, så giver de alene 90 g kød pr mand. Så vil jeg tro at 3 alm frikadeller svarer til 180 g og hvis du så giver dem kartoffelsalat op til i alt ca 600 g (330 g kartoffelsalat) pr mand, burde de være mætte.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 28-10-09 15:49 |
|
Helt ærligt.
Jeg ville droppe frikadellerne; der skal sørme steges mange til 60 sultne mænd og i stedet forhøje antallet af skinker.
På den anden side skriver du "lidt mad. Der er vel ingen, der forventer et kæmpe måltid.
Kig på skinkerne: Hvor mange pæne skiver kan der blive?
Beregn en pæn tyk skive (eller to tynde; det ser ud af mere) til hver, og læg så en ti skiver oveni.
Du får lige min yndlings kartoffelsalat med i købet.
Hverdagssalat
kolde kogte kartoffelskiver
agurk
tomater
radiser
salat
Dressing:
100 g mayonnaise
1 dl ymer
citronsaft
paprika, salt, peber
Skal selvfølgelig ganges op
| |
|
tak for opskriften , den lyder lækker den skal da klart afprøves
årsagen til jeg ikke har købt mere skinke er at det faktisk kun var meningen de skulle ha frikadeller men så syntes jeg at der lige skulle være noget andet også .
det er noget de er begyndt på at når de fylder rundt eller lignede så smider de lidt spiseligt på bordet sammen med øllerne . det er mere hyggeligt at proppe lidt i maven når nu fødselaren giver en omgang øl . så det er ikke beregnet til det helt store æde gilde selvom jeg ved sådan nogle garvede gutter kan fylde i maverne
ja refi jeg havde også forestillet mig mindst 200 frikadeller eller det kan være jeg skal op på 250 - 300
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 28-10-09 16:04 |
|
Det er lidt på slum, efter hvor meget dressing man kan li, men sådan en 4 stykker.
Nu skal jeg ud at handle.
Skal selv lige overveje, hvordan jeg fodrer et Bigband (22) + dirigent + teknikere de næste to weekender.
De skal indspille en CD,
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-10-09 16:15 |
|
Den kartoffelsalat ser godt ud, ingen grund til at pynte mere på den.
De æder det jo bare
Men hvis Du har planlagt at lave den aftenen før vil jeg mene at Du skal vente med at putte agurk og tomat i da der er meget vædske som kan gøre den "pjasket", medmindre Du kun bruger den faste del, eller køber blommetomater der blot skal deles i halve,
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-10-09 21:27 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 29-10-09 01:31 |
|
Husk et par glas sennep som frivilligt tilbehør, det kan bruges til både deller og skinke.
Evt. også en skål med klippet purløg.
| |
| Godkendelse af svar Fra : chicapigen |
Dato : 29-10-09 21:54 |
|
Tak for svaret refi. og jer andre
jeg fik lavet 240 frikadeller og købt en skinke mere , og fik lavet 18 kg kartoffelsalat , jeg er så øm i fødderne af at stå i køkkenet i så mange timer at det varer længe før jeg gør det igen .
hilsen chicapigen
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|