/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
worchestersovs
Fra : fie4041
Vist : 9451 gange
50 point
Dato : 10-07-09 20:32

hej ved i hvor man kan købe denne sovs.

 
 
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-07-09 20:36

Hos stort set enhver købmand/supermarked, Klassikeren hedder Lea & Perrins.

Det staves ikke med H og udtales som kun englændere kunne finde på med den stavning wustersauce

Engelsk er jo sådan et nemt sprog


Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 60 point
Dato : 10-07-09 20:39

Skulle måske lige sige, at hvis du ikke kan finde det er det en god idé at spørge efter engelsk sovs

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 10-07-09 20:47

Går osse under den danske betegnelse "Engelsk sauce" og kan købes hos enhver købmand der har kolonialvarer....Selv i paki kioskerne kan du få den. En korrektion af udtalen er [Vustersjiresauce], hvilket står på netop Lea & Perrins flasken.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-07-09 21:07

Ja, krumme, du har ret, jeg glemte sher-delen, hvis man er MEGET korrekt, men som man kan se her

http://en.wikipedia.org/wiki/Worcestershire_sauce glemmer man normalt shire delen.

Men det er sjovt, at det man (hvis man har set Ringenes Herre) kender som herredet, the shire (udtalt ca. sheire) i sammensætninger i bedste fald bliver til sher, og i engelsk sovs til ingenting.

Engelsk er ligesom skak, de generelle regler er meget enkle, men undtagelserne kan man bruge hele livet på at lære, og så har man allligevel ikke fat i det hele!

Og det tager lidt tid før man når til det vistnok længste engelske rigtige ord (altså ikke en kemisk formel el.lign. Floccinaucinihilipilification som jeg faktisk har mødt en gang i en artikel i et blad

http://en.wikipedia.org/wiki/Floccinaucinihilipilification



Kommentar
Fra : vic2000


Dato : 10-07-09 21:34

Citat
og det var altså Hipsomhap, som ikke kunne stave og har så sent som i dag kritiseret min stave/skrive måde.....


og hvad gør så dem, der aldrig har set en Engelsk ord bog, men har haft sin daglige - ugentlige besøg i England - Skotland - Ireland gennem
4½ år,

Kommentar
Fra : Højris


Dato : 10-07-09 21:43

Hvor kommer HP sauce ind i billed ? det mener jeg da også er en Engelsk sag.
Nå ja det er en anden sag.
Højris


Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-07-09 21:44

Vic2000, læg mærke til, vi er helt enige om hvordan det staves, men stavning og udtale har intet med hinanden at gøre, på engelsk


Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 10-07-09 22:54

Tja, gennem tiderne har englænderne brugt særegne stærke produkter for at skjule deres dårlige madlavning, og nok også let fordærvede produkter.

De drypper også eddike på deres frites ...........men tag ikke fejl, det smager faktisk godt. Den bedste smag får man af mørk malteddike som er lidt svær at finde i DK, men jeg forsyner mig ved hver rejse i Irland.



Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 10-07-09 23:02

LOOOL
Citat
floccinaucinihilipilification
Lige et ord for sprogspasseren og åndsbollen vic2000 Det vil tage ham 7.000 år at lære at udtale første stavelse

Grunden til at han ikke læste videre var, at man nægtede ham Statens Uddannelsesstøtte. Han kunne ikke stave til SU



Kommentar
Fra : transor


Dato : 11-07-09 01:38

Det er ikke nok at bede om engelsk sovs . Den anden type er HP sauce, som er noget helt andet, kaldes også engelsk sovs i daglig tale.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 11-07-09 07:51

Der hvor jeg bevæger mig ved vi altså godt hvad hhv engelsk sovs og HP er.


Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 13-07-09 01:10

Citat
Den anden type er HP sauce, som er noget helt andet, kaldes også engelsk sovs i daglig tale.
Naaaaa transor. Den tror jeg ikke på. Os der er til den slags kulinariske additiver ved præcist, hvad der er hvad og betegner ikke disse 2 i flæng. HP sauce er IKKE en engelsk sauce, selv om det er en engelsk sauce

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 13-07-09 04:22

HP bruger vi vel stort set kun til biksemad. Jeg prøvede engang at hælde det over nogle kogte grøntsager, det kan IKKE anbefales.

Worcestershire er lidt mere alsidig f.eks. til at pifte en kedelig brun sovs op, desværre kan det ske at der derved kommer for meget salt i sovsen

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 13-07-09 09:29

Lidt Worcestershire er ok når man laver bløde løg...

Godkendelse af svar
Fra : fie4041


Dato : 13-07-09 13:23

Tak for svaret vagnr.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 13-07-09 13:36

Selv tak, jeg er sikker på du finder din worcestershiresauce.



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste