Du kan f.eks. lave karrykål, det er nemt, billigt og smager sindssygt godt
Jeg plejer at lave det som tilbehør til fisk eller kød, men den går jo ikke i dette tilfælde. Min mand, som ellers er en stor kødspiser, er vild med denne ret, og spiser den gerne uden tilbehør
½ hvidkålshovede skåret i strimler eller små tern
2-3 spsk olivenolie
3 spsk karry
salt
1 håndfuld smuttede mandler
1 håndfuld finthakket persille
Varm olien op i en tykbundet gryde. Kom karryen i og rør rundt, så karryen bliver svitset. Tilsæt kålen, skru ned for varmen og lad simre under låg ved svag varme. Tilsæt de smuttede hakkede mandler og smag til med salt. Lad svitse/simre i ca. ½ time til kålen er mør. Server med finthakket persille drysset over.
Og så kan du lave en skøn kikærtesalat, som mætter dejligt:
Læg 400 g kikærter i blød natten over. Smid vandet ud og hæld frisk vand ved kikærterne. Tilsæt 1 tsk salt og kog kikærterne ved svag varme i ca. 1 time. Lad dem køle af. Lav en dressing af 2-3 spsk stærk dijon sennep, rørt op med saften af ½-1 citron. Tilsæt ca. 1 dl olivenolie eller vindruekerneolie. Smagsæt med ca. 1 tsk salt, masser af peber og 2 pressede fed hvidløg. Hæld dressingen over kikærterne og hæld masser af friskhakket persille over, der skal masser af persille i. Lad salaten stå og trække i køleskabet i mindst 1 time, gerne mere.
Eller du kan lave grønsagsfrikadeller:
Riv lige dele kartofler, gulerødder og knoldselleri. Pres væden ud ved at hælde de revne grønsager i et klæde og presse væden ud. Tilsæt 1 æg, salt, peber + evt. andre krydderier - du kan vælge paprika, chili, karry eller urtekrydderier. Tilsæt evt. lidt friskrevet kokosnød eller revet kokosnød fra pose. Steg i olie.
Og så kan du jo også altid lave en dejlig grøn salat eller dampe nogle friske asparges, som kan serveres med finthakkede rødløg og lidt olie/eddike dressing samt godt med salt og peber.
Bon appetit