|
| Accepteret svar Fra : Carner | Modtaget 110 point Dato : 24-11-08 16:29 |
| | |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 24-11-08 16:29 |
| | |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 24-11-08 16:43 |
|
En hver kok/økonoma/assistent ved at det er forbudt at bruge varmt vand til madlavning
Det varme vand indeholder forhåbentlig ikke coliforme bakterier.
Legionella skal indtages i dråbeform og angriber via luftvejene. (eks. vandbesparende brusere)
Det er nærmere kimtallene og andet som kan være problemet ved brug til madlavning.
Svar: Det er ikke en skrøne.
| |
| Kommentar Fra : Gambrinus |
Dato : 24-11-08 18:13 |
|
Citat varmtvandshaner afgives både nikkel (Ni), zink (Zn), tin (Sn) og kobber (Cu). |
Både Zink og Kobber forefindes også i mine vitamintabletter.
Måske kunne jeg spare noget der ?
Gambrinus
| |
|
Citat For det første ændres vandets smag ved længere tids varm henstand.
For det andet kan der være sket en uheldig opformering af mikroorganismer i stillestående varmt vand.
Og for det tredie kan der til det varme vand være sket en ikke ubetydelig afgivelse af tungmetaller.
Dette sidste er måske den væsentligste årsag. Afhængig af rørinstallationstype kan der i varmtvandshaner afgives både nikkel (Ni), zink (Zn), tin (Sn) og kobber (Cu). I vandkvalitetsbekendtgørelsen er der dog fastsat grænser for tilladelig tungmetalafgivelse fra installationer i private boliger. |
Hvis den tredie grund er ubetydelig hvorfor så nævne det ?
Det lader til at baktier lever og formere sig bedre i varmt vand istedet for koldt vand ligesom det er koldt i køleskabet for at forsinke baktierne...
Der stod også på en side at om sommeren kunne vandet være så varmt at det komme komme flere bakterier i.
Så det lader ikke til at det er fordi det er opvarmet man ikke skal drikke det men nærmere selve temperaturen og at vandet muligvis har stået stille længe så bakterierne har kunne formere sig...
| |
|
# nej nej ans...
Det går skam ikke for stærkt...
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 24-11-08 21:20 |
|
Citat Det går skam ikke for stærkt... |
godt vedikkealt
Citat hvis varmtvandsinstallationen er lavet rigtigt og drives ved en fornuftig høj temperatur, er det varme vand også godt nok til madlavning. |
det er lige til at lave en gang Knorr-koppen af ... velbekomme ... addddd .... jeg har ikke prøvet det og kunne heller ikke tænke mig det.
At bruge varmt vand fra hanen til madlavning, hvad skulle det dog gøre godt for ?????
| |
| Godkendelse af svar Fra : vedikkealt |
Dato : 25-11-08 06:25 |
|
Tak for svaret Carner
Og sikke da en masse gode svar...
Tak til alle.
Hilsen vedikkealt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|