/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tahin hvad er det?
Fra : FrejaFlop
Vist : 7136 gange
50 point
Dato : 06-11-08 16:06

hej jeg er ved at lave en sund "salat" med kikærter og spinat. Der skal også tahin i - det har jeg lige sprunget over da jeg ikke har noget. Men jeg ved heller ikke hvor jeg skal købe det - har kigget i Kvickly, Brugsen osv. i deres helseafsnit - men uden held.

Til dem der kender det - er der så noget andet man kan bruge som erstatning ?

 
 
Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 16:08
Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 60 point
Dato : 06-11-08 16:14

Det nemmeste sted at finde det er hos din lokale tyrkiske (eller andet mellemøstligt) grønthandler.

Det er en pasta lavet af sesamfrø, som bruges meget i det mellemøstlige køkken, smager udmærket i div. retter, købes i glas, der skal i køleskab efter åbning. Jeg får dem nu aldrig brugt op hurtigt nok


Kommentar
Fra : jangchr


Dato : 06-11-08 16:16
Kommentar
Fra : jangchr


Dato : 06-11-08 16:18
Kommentar
Fra : jomfruane


Dato : 06-11-08 16:39

Jeg har det altid i køleskabet. Det er sesamsmør - ligesom peanutbutter er peanutsmør.

Det smager himmelsk sammen emd honning på brød.
Du kan få det i større supermarkeder som fx Super Best, men det er billigt hos den lokale udlandske grønthandler (arabisk,tysk mv).

Dyrt er det ikke...

Kommentar
Fra : jomfruane


Dato : 06-11-08 16:41

Hov - brugsen - selvom min lille dagligbrugs har det, i helseafdelingen. Prøv at spørge dem, for det plejer de altså. Det er ikke så ualmindeligt...

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 17:02

Sesamsmør Nu er jeg forvirret...igen LOOL i mit Arla link skriver de, at det er pasta, men der menes måske sådan en pasta som er stødt i en morter...lissom f.eks carrypasta.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 06-11-08 17:15

>Klumme

Man kan i hvert fald ikke lave hverken spaghetti eller lasagneplader af tahine

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 06-11-08 17:40

Kode
Tahina
En dip, der ler lavet af sesamfrøpasta, olie, hvidløg og citron, og som spises sammen med pitabrød som tilbehør til en varm ret eller som sauce på ta’amiya.


jeg vil nu også kalde det dip - dressing eller sauce alt efter hvordan det bruges og til hvad

du kan få det hos næsten alle udenlandske grønthandlere - i irma forhandles den fra urtekram (mener jeg) med eller uden salt -o g hedder tahina.


Alle dem du får på dåse eller glas skal fortyndes med vand og lidt citron (det sidste indtil farven er meget lys og/eller efter smag)

Hvis du skal bruge den som en ingrediens regnes det at du bruger den som den er !

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 17:45

Ahaaaaaa For pokker hvor blir jeg klog af det her. Bare der nu er plads til det

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 06-11-08 17:57

jaja klumme du KAN kun blive klogere

og jeg må lige rette lidt her

Citat
Alle dem du får på dåse eller glas skal fortyndes med vand og lidt citron (det sidste indtil farven er meget lys og/eller efter smag)
... der skal røres lidt olie (oliven - eller den olie der er i glasset - ca 1 spsk - i hvis tahina skal serveres som den dip/dressing/sauce den oftest bruges til.


Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 19:01

Citat
jaja klumme du KAN kun blive klogere
Ja Mirit, men kan du forestille dig, hvor skøn en fornemmelse det er, at hver morgen jeg vågner ved jeg, at det kun kan gå fremad

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 06-11-08 19:19

Citat
Ja Mirit, men kan du forestille dig, hvor skøn en fornemmelse det er, at hver morgen jeg vågner ved jeg, at det kun kan gå fremad
ork ja - indtil den dag du TROR det går fremad

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 20:34

Tak...så er det nok

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 06-11-08 20:37

NÅÅÅEEEHHH du har prøvet det

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 06-11-08 23:19



Kommentar
Fra : jomfruane


Dato : 07-11-08 08:30

Var lige off..

Sesamsmør er det danske navn - det navn brugte vi i halvfjerserne da der var politik i at spise den slags.

Du spurgte efter alternativer. Selv bruger jeg meget ofte sesamfrø i salater - sesamolie smager også skønt i samme.



Godkendelse af svar
Fra : FrejaFlop


Dato : 24-11-08 23:02

Tak for svaret vagnr.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 25-11-08 06:01

Selv tak, FrejaFlop


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste