|
| Basmati ris Fra : Knete | Vist : 3828 gange 100 point Dato : 03-08-08 23:04 |
|
Hvorfor skal man skylle risene inden de koges?
| |
|
Det fordi der er nogen små beskidte skævøjede det har rørt ved dem.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 03-08-08 23:19 |
|
hehehe De er snavsede...derfor såmænd
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 03-08-08 23:37 |
|
Alle polerede ris-sorter, f.eks. Basmati-ris, skal skylles. Risene har gennemgået en proces, som efterlader et tyndt lag rismel udenpå kornene, og hvis man koger risene med dette lag, bliver de klistrede.
Egentlig er det ikke nok, at du skyller risene. Du skal putte risene i gryde/skål med rigeligt vand og så gnide riskornene mellem fingrene. Du vil se at vandet bliver hvidligt/mælket (fordi melet skylles af kornene). Processen gentages til vandet er klart efter skylning - hvorved der ikke er mere mel på kornene. At skylle risene inden kogning har ikke nogen hygiejnemæssig betydning, men er en metode til at undgå at få klistrede ris. (som o.v.n skriver)
| |
| Kommentar Fra : bøllebob |
Dato : 03-08-08 23:41 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 03-08-08 23:43 |
|
NAJJJJ Ikke DIG men næsten LOOL
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 03-08-08 23:51 |
| | |
| Kommentar Fra : pk2dk99 |
Dato : 04-08-08 03:35 |
|
Hej med dig Knete
vi skyller dem fordi ris bliver ikke så hård efter koges + man skal vask dem fordi De er snavsede.
Hav en gode dag.
mvh
pk2dk99
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 04-08-08 03:45 |
|
Hvis de alligevel klistrer sammen så brug dem til suchi.
| |
|
altså klumme, skrælle ris, grinegrine.
knetedear..
prøv bare at se skyllevandet, så ved du hvorfor.
det er temmelig snavset.
hos mig får risene mindst tre gange skyl med skræl....... (klumme altså).
| |
|
hej klumme, hvor ved du det fra. Lur mig ikke, om du HAR prøvet den der med skovbundellerhvaddenuhedder.
og du bruger da skyllemiddel ... endda direkte fra hanen!!
| |
| Kommentar Fra : bøllebob |
Dato : 04-08-08 14:20 |
|
Det ender da med at blive verdens bedste kokkekursus her på Kandu Man kan jo heldigvis altid lære nyt. Jeg har i øvrigt lige købt en bagemaskine, fordi jeg ikke gider ælte mere..............jeg bager sågar skærekager i den! (Med indlæg af bagepapir). Sådan en fyr kan kun anbefales.
Mvh.
Morten
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-08-08 14:20 |
|
hehehe Ja men hvad med sværen hvis den falder af igen... hulk
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-08-08 14:22 |
|
Det var pokkers Bøllebob. Jeg lurede på sådan en djævel for et års tid siden. Så så jeg en test på bagemaskiner i TV...tror jeg det var, eller osse var det "Tænk", og de var allesammen dårlige, men nogle var selvfølgelig bedre end andre. Så jeg ælter stadig med håndkraft.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-08-08 14:37 |
|
Hmmm Mulberry. Det lyder lidt underligt, men det har måske været et antisvampemiddel, for de bruger jo ikke antirynkecreme eller gas på ris, så vidt jeg ved.
| |
| Kommentar Fra : bøllebob |
Dato : 04-08-08 14:43 |
|
Jeg er jo heller ikke 100% tilfreds med æltningen...................men bagværket passer sig selv ca. 3½ time.............og så skal man jo ikke løbe til og fra hele tiden, især da, når man ikke kender ovnen.
Mvh.
bøllebob
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 04-08-08 17:12 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : Knete |
Dato : 10-08-08 14:39 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|