/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kartoffelsalat igen igen
Fra : tararam
Vist : 3650 gange
100 point
Dato : 05-02-08 07:01

Jeg ved at der flere gange er blevet spurgt til opskrifter med kold kartoffelsalat.
Man kan jo finde hundredvis på nettet, men jeg kan huske min mors var ligesom lidt stiv i konsistensen, ligesom hvis man pisker fløde for meget.
Men hvordan får man den konsistens. Med fromage fraise eller creme fraise eller ?
Eller var det bare en fejl hun lavede....ha

 
 
Kommentar
Fra : Tilde38


Dato : 05-02-08 07:07

Mon ikke hun har brugt rigtig meget mayonaise?? Der er jo stivelse i kartofler, så jo mindre dressing jo mere "stiv" bliver den...

Kommentar
Fra : tararam


Dato : 05-02-08 07:15

Jo sikkert. Hun var fra den tid hvor man ikke tænkte på fedtfattig mad. Men som jeg læser opskrifter idag, bruges der jo enten creme fraise, fromage fraise, kvark, ylette, A38, Miracle Whip med flere, og jeg mener ikke de er stive nok i konsistensen.

Kommentar
Fra : Tilde38


Dato : 05-02-08 07:24

kvark og mayonaise ½-½ kunne nok godt give en tyk konsistens...
Jeg vil anbefale "den ægte mayonaise" i pose fra Netto... den smager ikke af eiddke..

Accepteret svar
Fra : HelleBirgitte

Modtaget 100 point
Dato : 05-02-08 08:51

Jeg har kigget lidt i Frøken Jensens Kogebog.Hun foreslår forskellige "sovse" til den kolde kartoffelsalat.
Helt klart på 1. pladsen, hos hende, er Mayonaise, smagt til med revet løg, salt, hvid peber, sukker, sennep, citronsaft el. eddike. Evt. fortyndes mayonaisen med lidt fløde eller flødeskum, (skriver hun).
Hun har også en variant, der kaldes halvmayonaise, som skulle have en anderledes konsistens, i forhold til mayonaisen.

Halvmayonaise:20-30g smør, 2-3 spsk mel, 1½ dl suppe el. mælk, 2 æggeblommer, salt, peber, citronsaft, ½ dl olie

Smør og mel afbages med suppe el. mælk til en tyk sovs, der legeres med de piskede æggeblommer og smages til med krydderierne.Afkøles under jævnlig omrøring og tilsættes derefter olien i en tynd stråle.

Sådan er der nok ikke mange, der spiser idag.Men jeg håber det hjalp dig lidt på vej.


Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 05-02-08 09:15

Det er med garanti som der bliver skrevet mayonaisen, der har gjort kartoffelsalaten stiv.
Kvark var ikke så almindeligt førhen.

Min egen opskrift er A38, LIDT mayonaise (fedtfri), sennep, sukker, karry, kartofler og løg.

Kommentar
Fra : dova


Dato : 05-02-08 11:33

I "gamle dage" lavede man kartoffelsalat med en blanding af ½ ymer og ½ mayonnaise (den tyktflydende mayonnaise som fås i poser)

Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 05-02-08 15:21

Hej med dig . Håber du kan bruge dette !! Hernede kommer folk bar de hører ordet kartoffelsalat fra Pia. Jeg bruger kun den mayonnaise fra netto du køber på de GULE "flasker " let. Jeg rører det op meg revet løg. lidt eddike, salt,pebber og lidt hvidløg eller karry hvis man er til det. Du er nødt til at smage dig frem. Den er ikke slankende men den smager himmelsk. Den har en god fast konsistens og kan laves dagen før. Den er naturligvis allerbedst med nye kartofler, der er ikke så længe til vi kan købe dem. Ellers ringer du bare så skal jeg gerne lave den for dig. V.H . Pia

Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 05-02-08 19:55

Kartoffelsalat kan med stor succes laves med græsk/turkisk yoghurt, som kan drænes i et kaffefilter, hvis der er for meget væde ved.

Dressing:
Finthakket rødløg
Purløg
Karry
Paprika
Salt
Peber
Lidt sukker
Citronsaft
Evt. lidt mayonaise


Smag til..
Vend kartoffelskiverne i dressingen, sådan at kartoflerne stadig "holder på dressingen" - de skal ikke ligge og svømme i dressing.


Moster

Godkendelse af svar
Fra : tararam


Dato : 23-02-08 17:59

Tak for svaret HelleBirgitte.

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 23-02-08 23:50

selv tak

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408920
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste