|
| Hvad er letfordærvelige pålægs Fra : Luffekap01 | Vist : 7109 gange 100 point Dato : 29-01-08 08:18 |
|
Er der nogen der ved hvilke slags pålæg der går under typen; letfordærvelige pålægstyper?
Jeg har læst i fødevarestyrlsen at man må bruge ost og andre letfordærvelige pålægstyper. Men hvad er det?
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 29-01-08 08:27 |
| | |
| Accepteret svar Fra : miritdk | Modtaget 110 point Dato : 29-01-08 08:53 |
|
Citat Basisuddannelsen {{SPA}} 8 timer
Personer, der er beskæftiget i virksomheder med et begrænset varesortiment, der alene kræver simpel tilberedning, skal gennemføre basisuddannelsen i fødevarehygiejne. Simpel tilvirkning kan f.eks. være opvarmning af pølser, brød, pommes frites, bake-off samt tilberedning af smørrebrød med ost og andre ikke letfordærvelige pålægstyper. Det er kendetegnende for simpel tilberedning, at produkterne sælges i deres helhed , og at der derfor ikke er rester, der skal køles ned efter opvarmning. Det begrænsede varesortiment forhindrer desuden sammenblanding af kød og grøntsager.
Personer, der arbejder i ovennævnte virksomheder, vil i forhold til gældende bestemmelser opleve en væsentlig lempelse af kravene til uddannelse, da de tidligere skulle gennemføre det lange (og eneste) kursus i fødevarehygiejne. |
http://www.folketinget.dk/Samling/19981/udvbilag/FLF/Almdel_bilag792.htm
hvad forstår du ikke - det står da egentlig tydeligt nok ???
tommelfinger regel - alt der ikke holder sig frisk over et døgn når det er åbent - og alt der nemt blive dårligt ved at ligge frit eller i køleskab
| |
|
Citat Letfordærvelige fødevarer er fødevarer, som normalt opbevares på køl. En fødevare er letfordærvelig, hvis den ikke kan opbevares ved stuetemperatur uden risiko for, at der hurtigt vokser sygdomsbakterier i den, eller den ændrer smag lugt eller udseende.
Eksempler: Pølser, pålægsskinke, mælkeprodukter, snittet salat. |
http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2007286/Rapport.htm
Du kan nok ikke forvente en egentlig liste over pålægstyper
| |
| Godkendelse af svar Fra : Luffekap01 |
Dato : 29-01-08 09:45 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|