opskrift:
Rådhuspandekager:
Ingredienser
75 g mel
4 æg
4 dl mælk
1 appelsin
Kornene fra 1 stang vanille
salt
sukker
smør til stegning
1 liter fløde 13%
100 g sukker
6 æggeblommer
85 g cremepulver
1-2 appelsiner
1 lille glas abrikosmarmelade
75-100 g mandler
orangelikør
1 dl smuttede, hakkede mandler
Annonce:
Prøv en kasse fra Aarstiderne og få en god start på det nye år. Vælg din kasse her.
Fremgangsmåde
Pandekager:
Pisk melet helt glat med æggene. Smelt smørret og pisk det i. Mælken røres i. Smag til med reven skal af appelsin, vanille, lidt salt og sukker.
Kom lidt smør på en pande, ca. 18 cm i diameter, og bag den første pandekage. Herefter er det ikke nødvendigt at komme yderligere smør på panden.
Appelsincreme:
Pisk 2 dl af fløden med halvdelen af sukkeret (50 g) samt æggeblommerne og cremepulveret.
Kog fløden og resten af sukkeret op i en gryde og pisk dette lidt ad gangen i æggemassen.
Hæld alt tilbage i gryden og kog det godt igennem.
Lad det køle helt af og bland det derefter varsomt med rigelig reven skal af appelsin samt orangelikør efter smag.
Sprøjt eller læg en god stribe creme på hver af de kolde pandekager. Rul pandekagerne sammen og læg dem i et fad.
Kog marmeladen igennem og stryg den med en pensel over pandekagerne. Drys med smuttede, hakkede mandler.
Pandekagerne serveres kolde