Når maden kommer ud af ovnen indeholder den mere energi ...den er varm som du nævner. Dette er dog ikke samme 'slags' energi, som der kan hives ud af maden under fordøjelse/omsætning af denne.
Der er alene tale om 'varme' energi og som bekendt kan vi ikke ernære os ved at sutte på et varmeapparat ..eller spise varme søm
En is slanker heller ikke fordi den er koldere og dermed indholder MINDRE varmeenergi regnet i Kjoule end omgivelserne.
..og JA: Kroppen BRUGER faktisk energi på at nedkøle/opvarme maden før den fordøjes !
Det er også derfor vi må spise mere for at 'holde' vægten, hvis vi lever i kolde omgivelser. F.eks. på Nord- eller Sydpolen. Da må vi selv danne varmen fra den mad vi spiser. Præcis i dét tilfælde får vi faktisk mere energi ud af at spise varm mad i stedet for kold, da kroppen (metabolismen) ikke behøver at danne så meget varme for at gøre maden fordøjelig.
..så 'lidt' ret har du altså
</MOLOKYLE>