/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
marmelade med for meget geleri
Fra : tpjevser
Vist : 1092 gange
200 point
Dato : 15-07-07 10:13

jeg er kommet til at komme for meget geleringspulver i noget sukkerfrit marmelade. kan jeg redde det?
hilsen runa.

 
 
Accepteret svar
Fra : Klumme

Modtaget 210 point
Dato : 15-07-07 10:38

Måske på denne måde.

Varm det op, og tilsæt sukkerfri saft svarende til den frugt du brugte til marmeladen, så den "tyndes".

Kommentar
Fra : transor


Dato : 15-07-07 10:42

Kog det op igen med noget mere frugt. Det kan også koges op bare med vand, men så bliver det naturlugvis tyndere i smagen, næsten lige så tyndt som det færdigkøbte.

Vær opmærksom på at færdigt geleringsmiddel, næste altid oså er med konserveringsmiddel. Det er der for det normalt ikke måkoges, da konderveringsmidlet let damper af.
Ved genkogning må du enten tilsætte nyt konserveringsmiddel efter kogningen eller regne med at du skal gemme marmeladen i køleskab.

Kommentar
Fra : thulin


Dato : 15-07-07 13:00

Varm det op til 80C og lad det simre i 30 - 60 min så vil du nedbryde den pectin som er i geler midlet du har tilsat.
Pectin vil blive nedbrudt, når der samtidig er en lav pH og det har du i dit produkt, da der er citronsyre i gelermidlet, du har en pH omkring 3.0 3.5.

Er det en jordbær marmelade du har lavet, vil dine marmelade blive brun over tid, da man har varmet for meget på dem.

Har du som tidligere nævnt mulighed for det så regn tilbage og lave en f.eks. større portion som passer. Bare være opmærksom på i dit regnestykke at pectinen bliver nedbrudt, når du varmer den op igen.



Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 15-07-07 19:22

Modellen min... var ikke helt skæv, men jeg kan godt se, at det er berettiget at der kommer nogle "eksperter" til og finpudser.

Kommentar
Fra : tpjevser


Dato : 15-07-07 20:08

jamen, det er da helt rigtigt, klumme.

Godkendelse af svar
Fra : tpjevser


Dato : 15-07-07 20:09

Tak for svaret Klumme. marmeladen blev helt fin,- og smager godt!

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 15-07-07 21:05

Ajii tpjevser. Du skulle ikke gi mig point, men en af de andre som udbyggede modellen.......

Men okay.... tak, og godt du reddede marmeladen

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste