|
| Accepteret svar Fra : SimonGjer | Modtaget 60 point Dato : 20-06-07 15:56 |
|
Jeg mener det er en kombination to forklaringer på, hvorfor volumet af vand og ethanol bliver mindre ved sammenblanding:
Forklaring 1:
Hvis man blander store og små molekuler sammen får man samme effekt som at blande en sæk kartofler med en sæk ærter. Dette giver ikke helt 2 sække med kartofler og ærter fordi ærterne kan placere sig i mellemrummene mellem kartoflerne.
Forklaring 2:
Vand har en meget ordnet "luftig" struktur grundet de mange brintbindinger. Ved tilsætning af ethanol ødelægges denne ordnede luftige struktur.
Mvh. Simon
| |
| Kommentar Fra : beckski |
Dato : 20-06-07 16:11 |
|
forklaring to er faktisk rigtig god.
når du blander dem vil du se luftbobler fise af! - det vidner om at brintbindingerne flyttes og blandingen trækker sig sammen (der er ikke længere plads til luften)
Desuden udvikler dette faktisk en betydelig varme - så pas på ikke at lukke låget før alt luft er ude og temperaturen er normal igen.
hvis du tegner molekylerne op, vil du se hvordan de rummeligt kan fylde mindre når de er blandet 1:1 end når de er rene.
Den med kartofler og ærter er helt gal - molekylerne har i denne sammenhæng samme størrelse!!! (majs og ærter blandes .... )
Beck
| |
| Kommentar Fra : videnskab |
Dato : 20-06-07 16:14 |
|
jeg er ikke helt sikkert, men jeg tror for det rasten er energi. og det er 6 ML
håber der er noget der kan svare dig
Mvh
videnskab
| |
| Kommentar Fra : SimonGjer |
Dato : 20-06-07 16:16 |
|
Det kommer vist kun an på apparaturet, hvor land tid det tager at distilere og jeg kan ikke give noget andet generelt svar herpå.
En vigtig pointe er imidlertid at man ved distilation ikke kan opnå en større kocentration af ethanol end 96%.
Mvh. Simon
| |
| Kommentar Fra : 369874123 |
Dato : 20-06-07 16:23 |
|
>hvis du tegner molekylerne op,
Hvordan og hvad mener du med dette?
Mvh William
| |
| Kommentar Fra : SimonGjer |
Dato : 20-06-07 16:33 |
|
Kære Beckski
Citat når du blander dem vil du se luftbobler fise af! - det vidner om at brintbindingerne flyttes og blandingen trækker sig sammen (der er ikke længere plads til luften) |
Interessante forklaring som ikke har hørt før. Jeg vil gerne spørge om denne effekt kan forklares ved/skyldes at temperaturen stiger (Der gælder alment at gassers opløselighed i væsker falder med stigende temperatur).
Den med kartofler og ærter er god nok. Prøv at tegne et vand-molekyle og ethanol-molekyle. Der er forskel.
Mvh. Simon
| |
| Kommentar Fra : 369874123 |
Dato : 20-06-07 16:49 |
|
Jeg har ingen anelse om hvordan et ethanol-molekyle ser ud...
Kan du hjælpe?
Mvh William
| |
|
Volumener er som udgangspunkt ikke additive ligesom f.eks. masse.
Molekylerne pakker tættere sammen i blandingen end i de rene stoffer,
og derfor fylder det ikke helt så meget efter sammenblandingen.
Man kan regne på det effektive volumen af f.eks. ethanol i vand, men
det er kompliceret.
VH Palle Hansen
| |
| Kommentar Fra : SimonGjer |
Dato : 20-06-07 17:10 |
| | |
| Kommentar Fra : anuarak |
Dato : 26-06-07 10:06 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|