/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kålrabisuppe opskrift
Fra : tpjevser
Vist : 3473 gange
500 point
Dato : 18-06-07 09:00

er der nogen, der vil hjælpe mig med en opskrift på kålrabisuppe?
hilsen tpjevser.

 
 
Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 18-06-07 09:15
Accepteret svar
Fra : Nordsted1

Modtaget 510 point
Dato : 18-06-07 09:39


I dette link er der flere forskellige anvendelsesmuligheder for kålrabi

http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=9e4bab99-4a7e-4814-845d-7ad4454b1985&cat=74

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 18-06-07 12:54

Der er mange slags supper. REn kålrabisuppe? I regelen lader man kålrabien indgå som en del af gtønrsagerne. Her er et link til nogle gammeldags supper: http://gamledanskeopskrifter.dk/page4.html
Og et links til en der ved hvordan kålrabisuppe virker - og smager: http://search.live.com/results.aspx?srch=105&FORM=IE7RE&q=k%c3%a5lrabisuppe

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 19-06-07 01:23

Hej 'tpjevser'.

Kålrabien er en rigtig dejlig spise, desværre er der ikke mange der kender/bruger den og derfor kan den være lidt svær at opdrive i forretningerne.

Jeg har brugt mængder af kålrabi i min tid men aldrig til suppe - men HVIS jeg ville lave kålrabisuppe, så ville jeg helt sikkert lave den som man evt. laver kartoffelsuppe og den slags.

Jeg ville rense kålrabien, skære den i mindre stykker og koge den, som kartofler, i letsaltet vand.
Når den er kogt (som kartofler, ca. 20 min.) ville jeg hælde vandet fra og jeg ville hælde det i en anden beholder for jeg vil bruge vandet til suppen. Jeg ville så blende kålrabien, hælde suppen over i en gryde og så bruge det resterende kogevand til at give suppen den konsistens jeg ønsker den skal have.
Så ville jeg krydre den med salt og peber indtil den er rigtig god.

Jeg bruger helst ikke fløde og den slags i maden men hvis du er til det, så vil suppen helt sikkert blive meget lækker med en slant piskefløde i - eller kaffefløde/Creme Fine.

Velbekomme dig, jeg vil på jagt efter en god kålrabi i morgen, jeg vil osse prøve at lave kålrabisuppe - hvis det er rigtigt varmt i vejret, må suppen da smage helt vidunderligt, serveret kold med et dejligt grønt drys af persille

Venlig hilsen Dorthe.

Kommentar
Fra : tpjevser


Dato : 19-06-07 07:27

hej dorthe.
tak for god vejledning. hvad bruger du ellers kålrabi til? det er første år vi har dem i haven, og jeg har ingen erfaring med denne grønsag...
hilsen runa

Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 19-06-07 08:06

Kålrabi = Swede. Her er en opskrift på engelsk:

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/swedesoup_73252.shtml


Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 19-06-07 08:22


tpjvser.... prøv at se i mit link, der er flere opskrifter hvor kålrabi indgår

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 19-06-07 11:51

Hej igen.

Jeg har brugt kålrabi i mange år men de er, som skrevet, svære at få fingrene i :-/

Når jeg har en, bruger jeg den næsten som kartofler - skræller, koger og nyder. Nogle gange skåret i skiver som tilbehør til varm mad, nogle gange afkølet og skåret i skiver som pålæg, evt. pyntet med et eller andet. Da børnene var små, kunne de osse godt lide det. Min egen favoritmåde at bruge dem på er som mos - altså tilberedt ligesom kartoffelmos, dog er det en smule mere vandet end kartoffelmosen men det smager dejligt

Jeg har lige kigget lidt i de links som de andre har sat ind til dig - prøv at tjecke Nordsted's link, det ser utrolig lækkert ud - mums. Der er flere muligheder end dem jeg bruger, jeg har bare prøvet mig frem, for at finde anvendelse i årenes løb - men nu vil jeg sørme da, næste gang jeg får fingrene i sådan en, prøve at kigge på Nordsteds link
Når du kommer ind på siden, som Nordsted har givet dig, så prøv at trykke på 'k' oppe i alfabetet, skriv derefter kålrabi i søgefeltet, så skal du bare se løjer

Held og lykke med det - brug en af de gode opskrifter fra linket eller prøv at eksperimentere dig frem, evt. med en af de lækre opskrifter som basis.

Venligst Dorthe.

Kommentar
Fra : o.v.n.


Dato : 19-06-07 12:31

Citat
hvad bruger du ellers kålrabi til
jeg blander mig lige, for en kort bemærkning: Stuvet kålrabi er ren mums, serveret med brød og kogt medister og/stribet flæsk + kaneldrys, vi har en tradition med den som middag, når vi før jul samler familien til klippe, klistre, binde komsammen, drikkevarer til er snaps og øl, jeg kan ikke forestille mig vin til en sådan ret

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 19-06-07 12:43

Nu er det nogle år siden jeg har dyrket kålrabi. Men jeg synes nok i er i god tid med at lede efter kålrabi, der er ikke rigtig noget at komme efter før oktober. I øjeblikket er der kun bladene og de er nok ikke værd at lave salat af. Men det er da godt at være i god tid inden kålrabien er klar til brug. Jeg ville gerne prøve vildu s opskrift. Jeg ville bare koge nogle kraftben med kogevandet fra kålrabien, og ellers gå frem efter opskriften for grønkålssuppe, supleret med lidt hakket grønkål
http://www.dsgnet.dk/Sites/Anette-opskrifter/index.asp
http://www.dsgnet.dk/Sites/Anette-opskrifter/index.asp

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 19-06-07 12:53

Der er da lidt her at more sig med medens kålrabien vokser sig store nok
http://www.dsgnet.dk/?sogord=&idx=http://www.dsgnet.dk/Sites/Anette-opskrifter/index.asp

Kommentar
Fra : Caine


Dato : 19-06-07 17:15
Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 19-06-07 18:02



Øv øv ser først nu at mit link ikke virkede helt efter hensigten....

Godt set og forklaret Vil.du tak for hjælpen - du er godt nok kvik -

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 19-06-07 18:11

Nejer og takker



Kommentar
Fra : tpjevser


Dato : 19-06-07 22:06

i har allesammen hjulpet meget! og nu ved jeg ikke, hvem jeg skal give point til.....
jeg må lige tage mig lidt sammen.
med taknemlig hilsen fra runa til alle.

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 19-06-07 22:41

Du skal give pointene til nordsted, hendes link er rigtig godt

Og bon appetit

Sultne hilsener fra mig

Godkendelse af svar
Fra : tpjevser


Dato : 20-06-07 06:08

Tak for svaret Nordsted1 og alle i andre.

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 20-06-07 09:23


Selv tak, jeg opretter lige en tråd til Vil.du for hun havde også nu også nogle gode ideer.

Ka' i ha en god sommer

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste