Hej
HOAX (KÆDEBREVE)
Hoax lever stadig på trods af de mange advarsler. Dette skyldes de mange godtroende computer brugere, der gang på gang hopper på advarslerne i hoax samt anvisninger om at fjerne filer fra harddisk. Hoax er en digital form for kædebrev indeholdende usande oplysninger. Oftest er det advarsler om virus, hvor bruger får at vide, at e-mails med en specifik tekst i subjekt, indeholder virus og derfor bør slettes. Samtidig bedes brugeren om at videresende hoax-mailen til kollegaer, venner og bekendte. Denne form for hoax har ikke en direkte skadelig effekt, men er spild af brugers samt modtageres tid og fylder unødigt på mailservere. En anden type, og langt mere skadelig form for hoax er den, der beder bruger om at slette filer fra harddisken, da disse indeholder virus. Dette betyder at brugerne sletter fuldstændig legitime filer i troen om at de fjerner virus. Brugeren bliver derved en form for virus selv.
Igennem 8 måneder har en hoax-mail, der beder brugeren om at slette filen jdbgmgr.exe, en fuldstændig legitim fil, spredt sig via e-mail. Den originale version af hoax-mailen påstår, at filen er inficeret med virus og at den kommer fra MSN Messenger. Seneste version påstår at filen er inficeret med Bugbear-A worm og at brugeren kan fjerne virus fra maskinen ved at fjerne filen. At det lige er blevet Bugbear, der nævnes i version 2 skyldes højst sandsynligt at ikonet for jdbgmgr.exe er en lille grå bamse (Mange tror også at det har noget med Panda antivirus programmet at gøre).
Begge påstande er falske og betyder, at filer slettes unødigt samt at bruger sender urigtige oplysninger videre til sin omgangskreds.
At hoax stadig eksisterer trods advarsler fra antivirus producenter skyldes at brugerne er bange for de mange skadelige vira der findes, såsom Magistr, Bugbear og Klez. Desværre husker brugerne kun navnet på vira og ikke de advarsler der følger med i forbindelse med hoax og lignende. Hoax kan sagtens undgås, men det kræver at brugeren er kritisk overfor mails. I en verden med så mange it-sikkerhedstrusler nytter det ikke noget at stole blindt på indholdet af en mail. Men den fornuftige bruger kan beskytte sig bl.a. ved dagligt at opdatere sit antivirus software og ikke at åbne e-mails fra ukendte afsendere.Her kan i se en liste over HOAX.På Engelsk>
http://www.windowsitsecurity.com/panda/Index.cfm?FuseAction=Hoaxes
Manse9933 kopi