Det er spild af energi, både din og den du køber dyrt, af vand og helt unødvendigt at skylle tingene af inden de kommer i opperen. Madrester og fedt skrabes ned i skraldespanden, porcelæn, glas, bestik, gryder og pande sættes ind lige efter maden, lukke maskinen så resterne ikke tørrer ind, opvaskemidlet er beregnet til at tage det der er tilbage.
Husk, at en moderne opper bruger 10-15 l vand til en opvask, hvis man skal stå og skylle af hver gang man har spist får man brugt langt mere end det.
Så, få noget sjovere at bruge din tid til, spar penge og skån klimaet i stedet. Skal du endelig skylle af, så brug opperens skylleprogram.
link til gode råd fra Tænk , bl.a. "Vent med at vaske op, indtil maskinen er fyldt. Fjern grove madrester, men skyl ikke af. Er skylning nødvendig, så vælg et program med forskyl. "
http://www.taenk.dk/test/opvaskemaskiner/gode-raad/