/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lav egne bouillonterninger
netper har modtaget 0 point for dette tip
Fra : netper
Vist : 711 gange

Dato : 30-05-02 00:24

Hører du til dem der køber kød i hele eller halve dyr og derfor også får en del ben i overskud som du så bare smider ud. så se her for du kan faktisk lave dine egne bouillonterninger.

4-5 kg. lamme kraftben
top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2 gulerødder
1 persillerod
2 løg
½ knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
stilkene fra 1 bdt. Persille
2 laurbærblade
2-3 kviste timian
6-8 sorte peberkorn
salt

Desuden:
1 ds. flåede tomater, hakket groft eller 1-2 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. mel
40 g. smør

Lammebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Melet drysses over, og benene brunes videre, til melet har taget farve.

Grøntsagerne skal skæres ud lidt finere og brunes let i gryden i smørret. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand, tilsættes tomater eller pure samt krydderurter. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Hæld fonden i en isterningpose så har du dine egne bouillonterninger.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.

Tips:

Fonden kan med fordel tilsættes en lille håndfuld tørrede Karl Johan svampe, som er et fremragende krydderi. Her skal kun bruges ca. 20 g., som blødes op i koldt vand i en times tid. Tilsæt både svampe og opblødningsvandet samtidig med tomaterne.



Ved godt der står lammeben, men alle slags ben kan bruges.

Så næste gang du slagter så sæt lige gryden over også.

 
 
Bedømmelse

Fra : e.p.


Dato : 30-05-02 00:49



Bedømmelse

Fra : mango


Dato : 30-05-02 08:03



Bedømmelse

Fra : Bjarne_H


Dato : 30-05-02 11:53



Bedømmelse

Fra : Z


Dato : 30-05-02 12:42



Bedømmelse

Fra : rcn


Dato : 30-05-02 10:04



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408920
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste