Lasagne eller mousaka kan man sagtens tilberedes på den fedtfattige måde, og det smager stadig godt.
Man svitser kødfarsen selvfølgelig helst oksefars 3 - 6 % fedt, kan osse bruges lammefars. Man kommer selvfølgelig ikke fedtstof på panden, og man kan yderligere hælde fra efter det er svitset, så kan man tilsætte de krydderier man kan lide, og hvidløg, kan osse tilsættes revne gulerødder og rorrerringe, det giver en god smag.
I stedet for den fede becamelsovs tager man den lette A38 eller ylette og kommer en æggeblomme i, revet muskatnød, salt og peber. Evt tilsæt parmasanost.
Uanset om det er lasagne eller mousaka man tilbereder kommes den lette blandede sovs over og man kan slutte af med at komme lidt af kødsausen ovenpå, for at det ikke bliver alt for mørkt. ( inde i ovnen, skal have ca 45 min.)
Denne ovnret kan faktisk osse laves med at koge 2 poser ris og komme det i et ildfast fad og kødsause ovenpå og den hvide sovs lavet af A38 eller Ylette.
Så kan man servere salat til og selvfølgelig kun tage en portion af kødretten, det smager altså godt. Velbekomme