"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> skrev följande i meddelandet...
> Kan man bruge stegetermometer i andesteg. Den vejer 3300 og det kunne
> være rart med stegetermometer, men jeg ved ikke hvilke grader det skal
> stå på når den er færdig. ikke rosa. Ved nogen det.
For at være helt sikker på at alle bakterier er dræbt, *skal* ænder og
andet fjerkræ altid gennemsteges. Stegetemperaturen skal være *mindst*
75°C.
Stegetermometeret stikkes ind i lårenes tykke del ind mod brystet. Man
kan også se om anden er gennemstegt, hvis man stikker i kødet med en
kødnål og ser, at saften er klar og lårbenet løsnes.
NB: Fyldt fjerkræ skal også være gennemstegt. Dvs. at
centrumtemperaturen i fyldet skal være mindst 75°C.
> En anden ting. Stegepose, det brugte min veninde og da hun skulle tage
> anden ud, den lå på risten i stegepose, med bradepanden nedenunder,
> tager hun anden og fjerner risten , lægger stegeposen ned i
> bradepanden som er varm, med det resultat at stegeposen "eksploderer"
> og fedtet i stegeposen sprøjter ud over hele ovnen o.s.v. det var
> noget "svineri" i ovnen.
Ja, -næste gang så skal hun bruge en original "Römertopf". Kød, fjerkræ
og fisk bliver sprødt og lækkert. Færre kalorier - sundere mad, - samt
slet slet *ingen* rengøring af ovn.
Go' søndag!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
BREDE HOFTER GIVER LÆNGERE LIV
Et nyt dansk-svensk fedmestudie viser, at en skikkelse med brede
hofter beskytter kvinder mod en række sygdomme og tidlig død.
www.berlingske.dk/artikel:aid=132172