"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote
> 1 kg jordskokker
> 125 rejer uden skal
> Olivenolie-vinaigrette
> Masser af hakket persille og purløg
> Nogle rejer i skal til dekoration.
kære Peter,
tak for opskriften.
glimrende ide med en jordskokke salat - det syrlige vil bane vejen til
dyret.
Men rejerne... vi har november. Det er ikke ligefrem rejsesæson.
(Når jeg snakker rejer så mener jeg fjordrejer eller vådehavsrejer og
ikke smagsløse dybhavs rejer som fås året rundt). Men jeg skal spørger
for en sikkerheds skyldt fiskeforhandleren.
I går rensede jeg bæstet. For første gang gås og så skulle jeg også
selv rense den - det var spændende. Desværre var det ikke helt prof og
jeg skulle sye en del. Nu ligger jeg inde med maven, lever og hjerte.
Hjertet, halsen og måske maven vil jeg bruge til sovsen. Hvad synes i?
Og leveren? Hvordan få man sådan noget smørreagtigt foi gras? Jeg fand
nogle opskrifter i de franske grupper, men øv mit franske sprog er
simpelthen blevet for dårligt.
Hvis der er nogen der vil skræmme nogle børn, har jeg lapperne til fri
afhentning.
hilsen
Sebastian
ps.
Den tunesiske kage er desværre ikke noget jeg har fundet på. se Kille
Enna "mit solskinskøkken" s. 159.