Wed, 7 Nov 2001 10:26:59 +0100, skrev "Britta Madsen"
<bm_tigerdyr@get2net.dk> :
>Nu er det jo ved at være december måned og så skal der jo hygges lidt med
>noget gløgg og her kommer så mit spørgsmål, er der nogle af jer der har
>nogle gode ting/opskrifter på noget man kan servere til en god gløgg? evt.
>også opskrift på en gløgg?
Hvad med lune, friskkogte, bløde klejner ??
De må ikke forveksles med de sprøde, småkageagtige klejner.
Disse her bliver store, luftige, bløde og lækre.
Rie's Klejner
500 g mel
250 g margarine
3 æg
125 g melis
1 1/4 dl mælk
50 g gær
Margarinen smuldres i melet.
Mælken lunes (håndvarm) og gæren opløses heri.
Røres i melet sammen med melis og æg.
Dejen hviler herefter ca 1/2 time.
Rulles ud i 1/2 cm tykkelse, skæres ud og vrides.
Efterhæver til ca. dobbelt størrelse og koges i varm svinefedt.
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens