|
| Brændtemandler Fra : Andrew |
Dato : 04-11-01 21:06 |
|
Hej
Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
Ér der nogen der har den?
Mvh Anbd
| |
A.J. Andersen (04-11-2001)
| Kommentar Fra : A.J. Andersen |
Dato : 04-11-01 23:05 |
|
Andrew skrev i meldingen
<3be59fa4$0$25366$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>Hej
>
>Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
>størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
>
>Ér der nogen der har den?
>
>Mvh Anbd
>
Denne? Jeg kan dessverre ikke skrive dansk, men..
200 gr mandler
6 dl melis
1,5 dl vann
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
Skåld mandlene og tørk dem godt. Kok opp mandler, melis, vann, vaniljesukker
og kanel på middels varme i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden. Når vannet
er fordampet, får man en gråaktig masse. Bruk nå sterk varme for å få
sukkeret til å smelte. Rør hele tiden. Når sukkeret er smeltet og mandlene
gyldenbrune og blanke, helles massen på oljet plate. Fordel mandlene raskt
utover med gaffel. La dem avkjøles. Brekk dem opp og oppbevar i tett glass
eller boks.
AJ
| |
Deleuran (05-11-2001)
| Kommentar Fra : Deleuran |
Dato : 05-11-01 07:36 |
|
> Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
> størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
>
> Ér der nogen der har den?
Jeg bruger forholdet 1:1:1
d.v.s.:
100 g mandler
100 g sukker
100g (1dl) vand
Lone
| |
|
|