"Lasse Jensen" <røvkrøl@bandit.dk> skrev i en meddelelse
news:ukcfutsbufdv77tluknimb1elst4tcfdt4@4ax.com...
> On Mon, 5 Nov 2001 23:08:08 +0100, "Mads Pedersen"
> <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote:
>
>
> >[[Slut på klippe-klistre]]
> >
> >Jeg har en hovedret + en dessert men ingen forret - du har en forret, men
> >ingen hovedret. *vinke med en vognstang*
> >
> >Mvh Mads
>
> Forret følger herunder...og jeg må indrømme, at jeg så sent som igår
> aftes lå og tænkte på noget kalkunbryst, men at jeg manglede en
> interessant opskrift på det....sååå, kunne du lokkes til at sende din
> ??
Jamen det kan du da sagtens :
En god portion champignoner skæres i kvarte og i lidt olie på en pande med
lidt salt og peber.
Kalkunbrystet gnides med salt og peber. Brunes på panden og smides (kan dog
også lægges blidt) i en bradepande. Champignonerne, et par løg i kvarte,
lidt gulerødder skåret i kiler (skær skråt, drej gulerodden en kvart omgang,
skær skråt, etc etc) og et par laurbærblade lægges ved. Hæld en god sjat
rødvin ved og lidt vand og giv det hele fem kvarter til halvanden time ved
200 grader. Overhæld i ny og næ brystet (altså det i ovnen!) med væde fra
bunden af bradepanden
Hertil kunne passende serveres en gang ovnstegte kartofler : skrub
kartoflerne, skær dem i passende stykker (med skræl), vend dem i lidt olie
og krydderier efter eget valg og giv dem en times tid ved 200 grader.
Sovsen kunne så være en peberfrugtsauce :
2 røde eller gule peberfrugter skæres i mindre stykker og svitses i olie
sammen med 1 skalotteløg og 1 fed hvidløg. Tilsæt 2,5 dl lys bouillon og lad
det koge sammen i et kvarters tid.
Blend hele dynen og hæld det tilbage i gryden.
Pisk 50 g mager flødeost i sammen med 2 spsk. friske basilikumblade _eller_
2 tsk. tørrede. Sovsen må _ikke_ koge (ved ik' hvorfor den ikke må det, men
det står der altså i opskriften, men mon ikke det er fordi den ellers
skiller?)
Så er der sådan set bare tilbage at anrette tingene lidt elegant og at glæde
sig over det bedste af det hele : når du dagen derpå har for mange
tømmermænd (eller bare ikke orker at lave det store madshow) skærer du bare
et par skiver af det levnede kød i store tern, smider det op i flødesovsen
sammen med gulerødderne og væden fra bradepanden, varmer det op og serverer
det med ris. Det er sq så nemt, og så smager det IMHO helt genialt.
God fornøjelse.
Mads