Det lyder som om du har testet forskellige versioner fra franske
supermarkeder, hvilket mærke kan du anbefale, jeg kan forestille mig at
Carrefour har flere mærker at vælge imellem.
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Lene Skov
"Mich. Ottosen" skrev d. 06-11-01 00:44 dette indlæg :
> Jan Bang Jensby <jensby@mail1.stofanet.dk> wrote:
>
>
> > Hvor i Århus kan man købe Confit de Canard på dåse? (Jeg garanterer
ikke for
> > stavningens rigtighed)
>
> Jeg staver dem nu på samme måde som dig.
>
> For ca. en uge siden var jeg i Magasin i Århus. De havde - har måske
> endnu? - noget de kaldte Sydfranske Uger. Der så jeg en dåse med fire
> lår (køller) til ca. kr. 160,-
> Vi købte dem ikke, fordi vi syntes, at det var for dyrt.
>
> Men i vores lokale Føtex (som ikke er i Århus) har de i øjeblikket
> sådanne Confit de Canard i pakker: Et lår, 210 g. for kr. 26,- (ca) i
> køledisken. Vi _har_ prøvet et par stykker og de er OK, ja, de er
> pengene værd ! Vi har allerede købt nogle stykker ind til mine
> svigerforældre kommer på snarligt besøg. Husk at det er halvkonserves
> med begrænset holdbarhed (modsat naturligvis dåserne). De indkøbte
> pakker har udløbsdato den 11nov01
>
> Tilberedning? Tjah, du kan nok ikke gøre meget galt ved at følge
> anvisningen på pakken. De ligger i fedtet, som de er kogt i og skal i
> virkeligheden bare varmes tilstrækkeligt op. En god gang grill i ovnen
> gør skindet til en særlig lækker delikatesse. Tilbehør: gode hvide
> bønder der lige netop bliver kogt op med gode krydderier. Det _er_
god,
> fransk bondemad!
>
> Gem restfedtet. Men sig det ikke til hende der
> hakket-oksekøds-skylleren, du ved
.
> Det er godt at stege forskellige ting i, og andesmagen slår kraftigt
> igennem. Dog må jeg lige sige, at fedtet er noget vand/sky-holdigt,
det
> sprutter på en pande.
>
> Hvorfor er sådan en delikatesse nu på markedet til en lav pris? Min
> overbevsining er, at det skyldes en række producenter, som leverer
> andelever (Fois Gras de Canard). Hvorfor er der også så mange
> (halvdårlige) andebryster (Berberi) på markedet netop nu? De er vel
nok
> restprodukter af leverfremstillingen? Det har jeg det fint med ....
for
> jeg elsker andelever.
>
> Supermarkedernes andebryster kan sagtens udkonkurreres af din lokale
> slagters leverancer. Vores - læs "vores" slagtermester Jensen -
leverede
> to hele brystfileter, tørret, saltet og røget for ca. kr. 60,- for
kort
> tid siden. Vægten erindrer jeg ikke . Men det var meget, meget
lækkert,
>
>
> Men ellers - ang. andelår - tærer vi på vores dåselager, som vi har
> hjembragt fra Frankrig (Carrefour). Der er stor forskel på kvaliteten
og
> prisen på de tilgængelige varer.
>
> --
> venlig hilsen,
> Mich. Ottosen - og det var så det
> for en signatur
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"