Sun, 4 Nov 2001 17:28:16 +0100, skrev "Corfitz UIfeldt"
<roel@worldonline.dk> :
>Så er det ved at være tid til at sætte glöggen over (den med snaps). Er der
>ikke en som lige har opskriften til ekstraten baseret på snaps.
Ja, det er på høje tid, at få den sat over nu - den skal helst stå
mindst 2 måneder, inden den bruges !!
Jeg har brugt nedenstående opskrift gennem mange år - de sidste par
år her jeg dog selv brugt vodka (den billige fra Aldi) til ekstrakten,
og det er blevet rigtig godt.
1 hel flaske Brøndums Snaps
1 stang flækket vanille
2 stænger hel kanel
10 hele kardemomme
10 hele nelliker
Det hele proppes ned i flasken - tag dig evt. en enkelt dram først,
så du er sikker på, der er plads til krydderierne i flasken
Skal stå og trække i mindst én måned og helst i to.
Til den færdige gløgg, bruger jeg cirka 1 dl af ekstrakten til 1
flaske rødvin. Hertil kommer også et par dl sød portvin samt lidt
sukker til den er så sød, som du kan lide den. Brug evt. brun farin i
stedet for hvidt sukker. Det giver en bedre "juleagtig" smag.
Så mangler der kun lidt mandler og rosiner - og gløgg'en er klar til
servering med lune æbleskiver og pebernødder til !!
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens