"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i meddelandet...
> Alle ideer, også opskrifter (men meget gerne vegetar eller med fisk)
> modtages med kyshånd,
Fra Mortens Opskriftssamling...
Kokosnødbrændevin:
3 dl kokosnøddekød
4 koriander
1/2 spsk vanille
6 dl vodka
1 dl cognac
Bland alle ingredienserne og lad det hele stå i 3-4 uger. Vend dagligt.
Kokosnødden har tendens til at være porøs og absorberer væsken så
filtrer og pres omhyggeligt så man får så stort udbytte som muligt.
-oo-
Her er en lækker opskrift på Kokossnitter:
Kokossnitter:
18 stk.
Bund:
125 g smør
2/3 dl cremepulver
2 dl hvedemel (120 g)
3/4 dl sukker (70 g)
1 æg sammenpisket
--
2 dl jordbær- el. hindbærsyltetøj
Kokosmasse:
2 æg, (skilt i blomme og hvide)
3/4 dl sukker (70 g)
1 tsk vanille-essens
7½ dl kokosmel (fintrevet)
Ovnen forvarmes til 180°. En lav kageform (20x30 cm) pensles med smør
eller olie. Bunden fores med bagepapir.
Kom smør, cremepulver, hvedemel og sukker i en skål. Rør smørret ind i
de tørre ingredienser, til det har en grynet konsistens. Tilsæt æg og
rør det sammen til en glat dej.
Dejen fordeles jævnt i formen. Bages i forvarmet ovn i 20 minutter,
eller til den er fast og gylden. Afkøles. - Fordel opvarmet syltetøj
over kagebunden.
Kokosmassen: Med håndmixer piskes æggehvider stive i en lille skål.
Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk godt efter hver tilsætning. Hældes i
en stor skål. Tilsæt æggeblommer og vanille-essens. Rør forsigtigt
kokosmelet i. Fordel kokosmassen over kagebunden. Bages i 15-20 min,
eller til overfladen er gylden. Kagen afkøles, inden den skæres i
snitter med en lang, skarp kniv. Kan opbevares i op til 3 dage i
tætsluttende dåse.
Mah na mah nam!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Viagra virker også på kvinder, viser en ny undersøgelse.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=6&d=5#id52686