"Neta & Peter" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i meddelandet...
> Er der nogen, der har en opskrift på Franske snegle?
>
> Bagværket altså.
Franske snegle er almindeligvis fremstillet af butterdej. Dejen udrulles
tyndt (ca. ½ cm) til en aflang plade, som derefter påsmøres med remonse
og kanel. Dejen rulles/trilles sammen til en roulade/pølse, der derefter
skæres ud i (ca. 2-3 cm) brede stykker.
På et sukker-bestrøet bord (brug rigeligt), vendes sneglene rundt i
sukkeret så begge sider bliver godt dækket. Derefter tager man en
rullepind og udruller sneglene (m/snippen nedad) til passende størrelser
(brug godt m. sukker).
Lægges på bageplade med bagepapir. Hviler på pladen ca. 1 time.
Bages i en god varm ovn (ca. 210°) til de er pæne gyldne.
Når de er kolde glaseres de med chokoladeglasur og drysses med
nonpareille.
Hvis det er købe-frossen optøet butterdej (el. frisklavet), må den
rulles ud og lægges sammen 1 gang el. 2, - dejen må ikke være skær (så
bager de for meget op).
PS: Franske snegle og Vafler (hos bageren) bliver som regel/oftest
fremstillet af "butterdejs-rester", - dvs. resterne efter man fx har
lavet fleurons, halvmåner, snitter og postejer osv.
Go' fornøjelse! (har du ikke figureret som "bagerikarl" engang, -el. har
du mon sovet i timen?
)
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-En snegl på vejen er tegn regn i Spanien